Radio LOUD

Bliv klar til talerstolen med Ungdomsbureauet og Radio LOUD

Del

I den nye podcastserie ’Taletid’ på 10 episoder klæder Ungdomsbureauet og Radio LOUD lytterne på til at holde den gode tale.

Taler er vigtige og har et stort potentiale, men det kan være svært at vide, hvordan man gør sig klar til talerstolen. Hvad skal jeg sige, hvordan skal det siges, og hvorfor bliver jeg så nervøs? 

I Ungdomsbureauets podcast ’Taletid’, der udkommer på Radio LOUD, tager værterne Martin Fehr Therkildsen og Louise Fischer-Nielsen lytteren med gennem en række forskellige dele af talekunsten; publikum, argumentation, sprog, improvisation, krop og stemme. Til hvert program er der besøg af en ung stemme, der har erfaring med at holde taler samt en ekspert, som hjælper med at udfolde programmets tema.

Programmet er blandt andet inspireret af Ungdomsbureauets arbejde med talerprojektet Røst, som de laver i samarbejde med Vallekilde Højskole.

Formålet med programmet er at få flere lyttere til at holde taler. For taler er vigtige. Både for den, der holder talen og dem, der lytter – ja, faktisk hele samfundet.

Podcastserien består af 10 episoder, der kan høres her.

1. Forstå talens potentiale

Gæst: Sara Refsbech

Ekspert: Christian Kock

 

2. Tænk over situationen

Gæst: Jeppe Bay Lynggaard

Ekspert: Sabrina Vitting-Seerup

 

3. Kig på dig selv

Gæst: Frederik Julius Dahler, medstifter af Rød-Grøn Ungdom

Ekspert: Christine Isager, lektor i retorik, Københavns Universitet

 

4. Leg med sproget

Gæst: Mette Abildgaard, Folketingsmedlem, De Konservative

Ekspert: Christina Pontoppidan, ph.d.-stipendiat, Syddansk Universitet

 

5. Få styr på dine argumenter                

Gæst: Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk kommune

Ekspert: Heidi Jønch-Clausen, cand.mag. i retorik og ph.d. i journalistik

 

6. Fortæl den gode historie                     

Gæst: Embla Johanne Hansen, tidligere elev på Vallekilde Højskole

Ekspert: Julie Thalund, medstifter af foreningen HØRT

 

7. Øv dig i at improvisere

Gæst: Elias Ben Afia, vinder af DM i freestyle-rap 2019

Ekspert: Lis Kruse, jazzmusiker og underviser i improvisation

 

8. Gør kroppen klar

Gæst: Emilie Torp, projektleder i Ungdomsbureauet

Ekspert: Thore Keitum Fisker, underviser i bl.a. oplæsning og kropssprog

 

9. Gør stemmen klar

Gæst: Anna Bjerre Johansen, medlem af Den Grønne Studenterbevægelse

Ekspert: Thea Sejr, ekstern lektor i retorik på KU og CBS med speciale i stemmebrug

 

10. Hold din tale

Gæst: Cajsa Golodnoff, elevrådsformand på Ordrup Gymnasium

Gæst: Troels Boldt Rømer, Forperson for Ungdommens Røde Kors

Ekspert: Lisa Villadsen, lektor i retorik, Københavns Universitet

Billeder

Information om Radio LOUD

Radio LOUD
Radio LOUDLOUD er Danmarks kultur- og taleradio. Det er en række radioer og fremtrædende kultur- og undervisningsinstitutioner og ungdomsorganisationer, der har fundet sammen om at skabe et landsdækkende medie og en DAB-radiokanal.

Selskabet Kulturradio Danmark A/S står bag radiovirksomheden. Selskabet er ejet af en række erfarne radiostationer og radiopionerer i hele landet, blandt andre Radio Diablo, Radio Limfjord, Radio Globus, Radio Viva, Radio Victoria, Classic Rock Århus og København.

Kulturpartnerne bidrager med viden, kompetence og indhold. Kulturpartnerne er Roskilde Festival, Vega, Nationalmuseet, Enigma, Mungo Park Teatret i Allerød, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, lex.dk, Danske Studerendes Fællesråd og Ungdomsbureauet.

Følg pressemeddelelser fra Radio LOUD

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Radio LOUD

Radio LOUD følger elever på Oure Kostgymnasium de næste tre år1.7.2020 09:15:19 CESTPressemeddelelse

Når de nye 1.G’ere starter på Oure Kostgymnasium efter sommerferien, vil en håndfuld af dem også starte på en radiodokumentar på Radio LOUD, som følger eleverne i de næste tre år. Fra første skoledag til den dag, de får studenterhuen på. I et nyt dagbogslignende lydformat vil elever fortælle om livet på Oure Kostgymnasium – om de følelser, oplevelser, kriser, opture, nederlag og sejre, der måtte være undervejs. ”Oure Kostgymnasium er et særligt sted, fyldt med stærke historier”, siger Lasse Handberg, som er idemand til programmet. ”Mange af eleverne på Oure har valgt kostgymnasiet for at dyrke en passion. Ved siden af gymnasieuddannelsen udvikler eleverne sig inden for deres særlige interesse, f.eks. dans, musik, skuespil, håndbold, fodbold, skiløb eller sejlads. Det giver et ret unikt miljø og nogle inspirerende fortællinger fra unge mennesker med en drøm." Hos Radio LOUD glæder kanaldirektør Ann Lykke Davidsen sig til at følge kostgymnasieeleverne fra Oure. ”Det er en stor ambition f

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum