Radio LOUD

Bliv klar til talerstolen med Ungdomsbureauet og Radio LOUD

Del

I den nye podcastserie ’Taletid’ på 10 episoder klæder Ungdomsbureauet og Radio LOUD lytterne på til at holde den gode tale.

Taler er vigtige og har et stort potentiale, men det kan være svært at vide, hvordan man gør sig klar til talerstolen. Hvad skal jeg sige, hvordan skal det siges, og hvorfor bliver jeg så nervøs? 

I Ungdomsbureauets podcast ’Taletid’, der udkommer på Radio LOUD, tager værterne Martin Fehr Therkildsen og Louise Fischer-Nielsen lytteren med gennem en række forskellige dele af talekunsten; publikum, argumentation, sprog, improvisation, krop og stemme. Til hvert program er der besøg af en ung stemme, der har erfaring med at holde taler samt en ekspert, som hjælper med at udfolde programmets tema.

Programmet er blandt andet inspireret af Ungdomsbureauets arbejde med talerprojektet Røst, som de laver i samarbejde med Vallekilde Højskole.

Formålet med programmet er at få flere lyttere til at holde taler. For taler er vigtige. Både for den, der holder talen og dem, der lytter – ja, faktisk hele samfundet.

Podcastserien består af 10 episoder, der kan høres her.

1. Forstå talens potentiale

Gæst: Sara Refsbech

Ekspert: Christian Kock

 

2. Tænk over situationen

Gæst: Jeppe Bay Lynggaard

Ekspert: Sabrina Vitting-Seerup

 

3. Kig på dig selv

Gæst: Frederik Julius Dahler, medstifter af Rød-Grøn Ungdom

Ekspert: Christine Isager, lektor i retorik, Københavns Universitet

 

4. Leg med sproget

Gæst: Mette Abildgaard, Folketingsmedlem, De Konservative

Ekspert: Christina Pontoppidan, ph.d.-stipendiat, Syddansk Universitet

 

5. Få styr på dine argumenter                

Gæst: Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk kommune

Ekspert: Heidi Jønch-Clausen, cand.mag. i retorik og ph.d. i journalistik

 

6. Fortæl den gode historie                     

Gæst: Embla Johanne Hansen, tidligere elev på Vallekilde Højskole

Ekspert: Julie Thalund, medstifter af foreningen HØRT

 

7. Øv dig i at improvisere

Gæst: Elias Ben Afia, vinder af DM i freestyle-rap 2019

Ekspert: Lis Kruse, jazzmusiker og underviser i improvisation

 

8. Gør kroppen klar

Gæst: Emilie Torp, projektleder i Ungdomsbureauet

Ekspert: Thore Keitum Fisker, underviser i bl.a. oplæsning og kropssprog

 

9. Gør stemmen klar

Gæst: Anna Bjerre Johansen, medlem af Den Grønne Studenterbevægelse

Ekspert: Thea Sejr, ekstern lektor i retorik på KU og CBS med speciale i stemmebrug

 

10. Hold din tale

Gæst: Cajsa Golodnoff, elevrådsformand på Ordrup Gymnasium

Gæst: Troels Boldt Rømer, Forperson for Ungdommens Røde Kors

Ekspert: Lisa Villadsen, lektor i retorik, Københavns Universitet

Billeder

Information om Radio LOUD

Radio LOUD
Radio LOUDLOUD er Danmarks kultur- og talemedie for unge. Bag LOUD står en række medievirksomheder, ungdomsorganisationer og fremtrædende kultur- og undervisningsinstitutioner, der har fundet sammen om at skabe et landsdækkende lydmedie med DAB-kanal, podcast, stream og liveevents.

LOUD drives af selskabet Kulturradio Danmark A/S, som er ejet af Berlingske Media A/S, Radio Diablo ApS, Foreningen Radio Limfjord, Radio Max Danmark ApS, Klinkby Holding ApS og Our Media ApS.

Kulturpartnerne bidrager med viden, kompetencer og indhold. Kulturpartnerne er Roskilde Festival, Vega, Nationalmuseet, Enigma, Teater Mungo Park, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, lex.dk, Danske Studerendes Fællesråd og Ungdomsbureauet.

Følg pressemeddelelser fra Radio LOUD

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Radio LOUD

LOUD og Mungo Park præsenterer SCENELØS – TEATER TIL DINE ØRER5.2.2021 10:08:08 CETPressemeddelelse

Luk øjnene, slå ørerne ud og svæv ind i teateret, når LOUD og Mungo Park fredag den 5. februar har premiere på en ny eksperimenterende fortolkning af det klassiske radioteater. Podcasten Sceneløs er teater på lyd. Det er et dragende lydunivers med uforudsigelige og skæve historier. En blanding af fiktion og dokumentarisme, hvor ørerne bliver øjne og fantasien skaber scenografien. Teater er en af grundstenene i kulturen, og med Sceneløs inviterer LOUD og Mungo Park ind i et rum, hvor dramatiker Nanna Tüchsen og dokumentarister fra produktionsselskabet Kontrafej har skabt dramatik, der eksperimenterer med mødet mellem virkelighed og fiktion med unge karakterers personlige fortællinger som omdrejningspunkt. Den dansende pop-heks Første afsnit i Sceneløs er historien om KING. King er mange ting på samme tid. Hun er heks, danser og et popfænomen. Hun er Hollywood, Havanna og København. Engang var hun en helt almindelig lille pige, der voksede op i Vanløse, men et seksuelt overgreb, en forba

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum