Syddansk Universitet

Bliv klar til klimavalg

Del

Kom til morgenmøde og få indblik i de store klimatemaer i den kommende valgkamp.

På bagkant af en sommer, hvor vi har set bare nogle af konsekvenserne af klimaforandringerne med omfattende tørke og regnskyl af historiske dimensioner, er der kommet endnu mere pres på at reagere på klimaforandringerne.

Men hvad vil politikerne gøre ved det? Hvad er de væsentligste spørgsmål vi skal stille dem omkring tackling af klimakrisen? Og hvor skal journalisterne være ekstra kritiske?

Det er nogle af de spørgsmål, vi vil forsøge at få svar på, når Syddansk Universitet og Dansk Journalistforbund inviterer til morgenmøde om det kommende klimavalg.

“Vi står overfor en af de største kriser lige nu, men det er utroligt komplekst, derfor er der behov for at vi sætter fokus på, hvordan vi kan give journalisterne redskaber til at lave god klimajournalistik, der gør os klogere på både konsekvenser og handlemuligheder,” siger Mette Gert Boldt, der i samarbejde med Syddansk Universitet dette efterår sætter fokus på klimajournalistik med dette morgenmøde og efteruddannelseskurser i klimajournalistik.

Morgenmødet, der afholdes den 22. september, er gratis og henvendt til journalister og redaktører. På morgenmødet kan du møde Jesper Claus Larsen, der udover at analysere vælgeradfærd, på det seneste har arbejdet med kortlægning af danskernes klimaholdninger og adfærd. Desuden kan du møde direktør i Concito Christian Ibsen og seniorøkonom i Concito Torben Hasforth, der udpeger de store klimatemaer, der kommer til at dominere i valgkampen og i efteråret.

Hvornår: 22. september 2022 kl. 8.30 - 10.30
Hvor: Kunstforeningen Gl. Strand 48, 1202 København
Vi byder på morgenmad og har du ikke mulighed for at komme til os, streamer vi det online ud til dig.

Program:
8.30 - 9.00 - morgenmad og registrering
9.00 - Velkommen ved vært Mette Gert Boldt (SDU)
9.10 - Her er de store klimateamer? Christian Ibsen og Torsten Hasforth fra Concito
9.50 - Hvad betyder klima i valget og interesserer danskerne sig overhovedet for klima? Jesper Claus Larsen, Electica
10.30 - Tak for i dag

Mere info og tilmelding:
Læs mere om morgenmødet og tilmeld dig her, uanset om du vil være med fysisk eller online.

Kontakter

Mette Gert Boldt
info@mettegert.com
22635712

Kasper Haugaard (SDU)
kaha@journalism.sdu.dk
93995133

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum