Udenrigsministeriet

Bliv klar til folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet den 1. juni

Del

Den 1. juni skal danskerne stemme om forsvarsforbeholdet. Og nu er der hjælp at hente for dem, der har behov for mere viden, før de sætter deres kryds.

I dag skyder regeringen en indsats i gang, der skal oplyse danskerne om, hvad forsvarsforbeholdet og det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar går ud på. Første skridt i indsatsen er hjemmesiden 1juni.dk, som lanceres i dag.

Få svar på dine spørgsmål

På 1juni.dk findes en oversigt over de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med afstemningen: Hvad vi skal stemme om, og hvad konsekvenserne bliver, hvis vi stemmer ja eller nej. Du kan blandt andet få svar på spørgsmål om, hvordan og hvornår Danmark fik forsvarsforbeholdet, og hvad forsvarsforbeholdet betyder konkret. Du kan se, om Danmark afgiver suverænitet, hvis forbeholdet afskaffes. Der er også information om, hvad det betyder, at EU’s forsvarssamarbejde er mellemstatsligt, og om det vil ændre noget i forhold til Danmarks deltagelse i NATO, hvis vi afskaffer forbeholdet.

På hjemmesiden kan du også finde oplysninger om partiernes holdninger og oplysninger om, hvem der kan stemme, hvornår og hvordan.

Hjemmesiden er udarbejdet af Udenrigsministeriet, som varetager regeringens oplysningsindsats i forbindelse med folkeafstemningen.

Baggrunden for folkeafstemningen er den politiske aftale, der blev indgået som del af et nationalt kompromis om dansk sikkerhedspolitik den 6. marts mellem regeringen, Venstre, De Konservative, SF og De Radikale.

For yderligere information:

Pressevagten, tlf: +45 61 97 92 47 (ikke SMS) eller pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Fælleserklæring om Talibans indskrænkelser af kvinder og pigers rettigheder i Afghanistan13.5.2022 11:58:26 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtrykker i denne fælleserklæring bekymring for de mange nylige anslag mod kvinders rettigheder i Afghanistan og opfordrer Taliban-regimet til give kvinder og piger lige muligheder for at deltage i det afghanske samfund. Med til erklæringen er udenrigsministrene fra Australien, Canada, Danmark, Finland, Italien, Japan, Nederlandene, New Zealand, Norge. Spanien, Sverige, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland og USA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum