Niras A/S

Bliv erhvervskandidat: Ny ordning skaber endnu tættere kobling mellem universitet og erhvervsliv

Del

Christian Aaskov Frausing arbejder 25 timer i NIRAS, mens han læser til civilingeniør på DTU. En ny erhvervskandidatordning gør det muligt.

26-årige Christian Aaskov Frausing var ikke klar til at sige farvel til alt det, et universitet tilbyder, da han dimitterede som diplomingeniør. Samtidig ville han gerne arbejde og som nybagt far bidrage til familiens økonomi. Derfor kom en spritny erhvervskandidatordning på det helt rigtige tidspunkt, da DTU gjorde det muligt at læse kandidatgraden på fire år i stedet for to og arbejde 25 timer om ugen ved siden af studierne.

Baggrunden for ordningen er et ønske om at give bachelorer en ny valgmulighed og skabe en bedre kobling mellem uddannelsessystemet og arbejdsmarkedets behov.

”Uddannelsen giver en virksomhed mulighed for at ansætte en ingeniør under uddannelse og dermed få en engageret og kvalificeret medarbejder, der løbende bliver opdateret med den nyeste viden inden for sit fagområde,” siger professor og institutdirektør for DTU Compute Per B. Brockhoff.

Win-win
Hos NIRAS arbejder Christian sammen med specialister inden for bygningsrelateret data. I øjeblikket er han tilknyttet et projekt for Københavns Lufthavn, der netop i disse år bygger ud og om. Ekspertisechef i NIRAS Stig Brinck ser mange fordele ved den nye erhvervskandidatordning.

”For det første giver erhvervskandidatens kobling til universitetet ny viden til NIRAS, og de studerende kan geare deres studie med noget relevant, som de kan bruge i praksis. For det andet skaber vi en rigtig god relation til DTU Compute både i forhold til at forstå instituttet bedre og lære, hvad vi kan bruge hinanden til. For det tredje kan vi spotte nye kolleger, og andre studerende kan læne sig op ad Christians erfaringer,” siger Stig Brinck.

Læs hele pressemeddelelsen på niras.dk

Kontakter

Billeder

Links

Information om Niras A/S

Niras A/S
Niras A/S
Sortemosevej 19
3450 Allerød

+45 4810 4200https://www.niras.dk

NIRAS er blandt Skandinaviens førende, rådgivende ingeniørvirksomheder.

Med et bredt felt af ekspertiser inden for procesanlæg, industri og byggeri over energi, miljø, vand & forsyning til infrastruktur, udviklingsbistand og byplanlægning bidrager NIRAS til løsninger på en lang række af de største samfundsudfordringer.

Læs mere om NIRAS her.

Følg pressemeddelelser fra Niras A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Niras A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum