Dansk Blindesamfund

Blinde løber og cykler DK rundt med motions-legater

Del

Forsamlingsforbuddet tvinger Synshandicappedes Motionsfond til at tænke kreativt – årets legatuddeling foregår på tandem og i løb Danmark rundt og borgmester løber med.

Holger er blind og fik sidste år et legat, der gjorde cykelturen på tandem til Paris muligt med makkeren Finn.
Holger er blind og fik sidste år et legat, der gjorde cykelturen på tandem til Paris muligt med makkeren Finn.

Fra Dragør i øst til Ribe i vest. Fra Aarhus mod nord til Tønder i Syd. Hen over den 4., 5. og 6. juni løber blinde motionister rundt til 11 legatmodtagere, der alle har søgt om midler til mere motion gennem Synshandicappedes Motionsfond.

Det er 8. gang, at Synshandicappede Motionsfond deler legater ud, der fremmer den fysiske udfoldelse blandt blinde og stærkt svagsynede, men det er første gang, legatuddelingen kommer til at foregå i løb og på tandemcykel.

”Vi har været nødt til at tænke kreativt med et forsamlingsforbud, der forhindrer en normal uddeling, hvor man jo samles mange på samme sted. I starten stirrede vi os blinde på begrænsningen, men som synshandicappede er vi jo vant til at tænke kreativt for at løse dagligdagens udfordringer, og da vi først fik øjnene op for, at vi faktisk fik en mulighed forærende, så løb ideerne af med os. Hvad giver mere mening end at motionere os frem til legatmodtagerne”, spørger Sven Mogensen, der er stifter af Synshandicappedes Motionsfond og sidste år besteg Kilimanjaro som den første blinde europæer.

Greves borgmester med på første tur

Sven Mogensen får fint selskab på turens første stop i Greve, hvor kommunens borgmester, Pernille Beckmann, løber med den sidste kilometer frem mod legatmodtageren.

”Vi er glade for, at borgmesteren bakker op om Synshandicappedes Motionsfond og trækker i løbetøjet sammen med os. Det sender et stærkt signal om fokus på fysisk aktivitet og lige adgang til motion for alle mennesker”, siger Sven Mogensen.

På turen, der foregår i bus over de lange stræk, kommer Synshandicappedes Motionsfond forbi Greve, Taastrup, Dragør, Hillerød, Odense, Sønderborg, Tønder, Ribe, Silkeborg, Århus og ender til sidst i Hvidovre, undervejs vil den blinde trubadur og vandringsmand, Søren Høg (Hawk) & musikeren Kim Preuthun sammen sørge for sang og musik.

Dansk Blindesamfund løber også med

Dansk Blindesamfund støtter Synshandicappedes Motionsfond og medlem af forretningsudvalget i Dansk Blindesamfund, Jannie Hammershøi, trækker da også i løbetøjet og tager med på Danmarksturneen.

”Jeg glæder mig til at være med og vise, at selv om man har et synshandicap, så kan man sagtens være aktiv og dyrke sport. Vi ved, der er livsstilsudfordringer, når man har et synshandicap og vi halter bagud på sundhed og fysisk aktivitet. Derfor er det vigtig at blæse på begrænsningerne og omfavne mulighederne – præcis som vi gør det, når vi løber frem mod legatmodtagernes bopæle og overrækker legaterne”, siger Jannie Hammershøi, der også er bestyrelsesmedlem i Parasport Danmark og præsident for verdensorganisationen IBSA, International Blind Sportsfederation.

Nøgleord

Billeder

Holger er blind og fik sidste år et legat, der gjorde cykelturen på tandem til Paris muligt med makkeren Finn.
Holger er blind og fik sidste år et legat, der gjorde cykelturen på tandem til Paris muligt med makkeren Finn.
Download
Sven Mogensen har stiftet Synshandicappedes Motionsfond og blev sidste år den første blinde europæet på Kilimanjaro.
Sven Mogensen har stiftet Synshandicappedes Motionsfond og blev sidste år den første blinde europæet på Kilimanjaro.
Download

Information om Dansk Blindesamfund

Dansk Blindesamfund
Dansk Blindesamfund
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

38 14 88 44https://blind.dk/

Synshandicappedes Motionsfonds formål er at fremme motion og idræt for at gøre det muligt for personer med et synshandicap at få pulsen op – være aktive i inspirerende fællesskaber med andre.

Personer med synshandicap får muligheden for at udfolde sig med samme personlige frihed og samme selvværd som alle andre. Tilbuddet er for alle, men ikke mindst til børn og unge.

Dansk Blindesamfund er interesseorganisationen for mennesker med synshandicap. Hver dag kæmper vi for, at blinde og svagsynede kan deltage og bidrage på linje med alle andre: At flere får en uddannelse. At flere kommer i beskæftigelse. At færre er ensomme. At flere lever et aktivt og selvstændigt liv. Og at flere er sunde og dyrker motion.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Blindesamfund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Blindesamfund

Førerhundens dag 2020: Corona-krisen har gjort førerhunde arbejdsløse28.4.2020 11:05:41 CEST | Pressemeddelelse

Den sidste onsdag i april er normalt en dag, de fleste førerhunde ser frem til. Det er førerhundens dag, der i år falder den 29. april. Det betyder normalt, at førerhundene og brugerne besøger skoler og institutioner, taler med masser af mennesker om førerhundens mange evner og vigtige funktion – men ligesom så meget andet i 2020, så bliver dagen helt anderledes. Faktisk har de seneste mange uger budt på en helt anden hverdag for de fleste – også for førerhundene, der er gjort arbejdsløse under pandemien og derfor keder sig bravt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum