Dansk Blindesamfund

Blinddating blandt motionister i ny app

Del

Move United er en ny app, der forbinder frivillige motionister og synshandicappede, så de kan motionere sammen

Kristian Schou mistede synet pludseligt og fik siden idéen til Move United
Kristian Schou mistede synet pludseligt og fik siden idéen til Move United

Kristian Schou spiste en burger i Afrika, blev forgiftet og så syg, at han svævede mellem liv og død. Da han vågnede op, var 90 procent af synet forsvundet og den nu 35-årige appudvikler var stort set blind. Med synstabet fulgte et tragisk farvel til den motion og fysiske aktivitet, som ellers havde været en del af hverdagen.

Kristian Schou kæmpede sig tilbage til livet og fik efterhånden også snøret løbeskoene igen. En mørk morgen i november 2017 gik det pludselig op for ham, hvor helt igennem fjollet det var, at han løb alene og kun havde grænsen mellem sti og græs under fødderne til at udstikke kursen, mens en masse andre løb lige ved siden af ham.

”Jeg kæmpede for at komme frem og der løb de andre lige ved siden af mig. Hvorfor løber vi ikke sammen, så det ikke er så svært for mig? Den tanke slog ned i mig, og så besluttede jeg mig for at gøre noget ved det”, siger Kristian Schou, der sammen med medstifteren af Move United, Nicolai Juhász Lissau, netop har lanceret app’en af samme navn i Appstore.

”Drømmen er, at Move United medvirker til, at flere blinde og svagsynede kan dyrke motion og få adgang til de sociale fællesskaber, der er forbundet med at dyrke motion”, siger Kristian Schou.

Udviklingen af Move United er støttet af Dansk Blindesamfund, der har fokus på sund livsstil for blinde og stærkt svagsynede i organisationens rehabiliteringsstrategi. Mennesker med synshandicap er hyppigere overvægtige og motionerer meget mindre end mennesker uden synshandicap. En undersøgelse foretaget i 2017 af Vive, Det Nationale Forskning- og Analyseventer for Velfærd, viser, at 18 procent blinde og stærkt svagsynede har et selvvurderet dårligt eller meget dårligt helbred, hvor det samme tal er omkring 1 procent for den øvrige befolkning.

”Vi ved, at mange blinde og stærkt svagsynede ikke kommer ud at motionere, fordi det er for svært for dem enten at løbe selv eller gå en tur ligesom det at gå i fitnesscenteret uden synet, kan være fysisk svært og desuden en psykisk overvindelse. Men hvis man har en motionsmakker, så bliver det meget nemmere både fysisk og psykisk. Det tror jeg, vi alle kan nikke genkendende til”, siger Thorkild Olesen, landsformand i Dansk Blindesamfund.

Move United fungerer simpelthen ved, at man som frivillig motionist kan lægge tid og sted for sin motion ind og stille sig til rådighed, eller synshandicappede motionister kan efterspørge en makker. Parterne kan så ”blinddate” over en løbetur, en gåtur eller hvad de sammen måtte have lyst til af motion.

Move United har allerede vist sig som en succes på Facebook, hvor seende motionister er blevet forbundet med synshandicappede motionister.

”Hver gang vi har eftersøgt en makker, har der været flere frivillige og med app’en bliver det endnu nemmere at komme i kontakt med hinanden og få en motionsaftale. Jeg tror på, at Move United kan være en gamechanger når det kommer til motion og forbedret livsstil for blinde og stærkt svagsynede”, siger Kristian Schou.

Move United er tilgængelig i Appstore fra den 24. februar.

To view this video from www.facebook.com, please give your consent at the top of this page.Move Uniteds side på Facebook

Nøgleord

Kontakter

Kristian Schou, stifter af Move United, tlf. 27 14 27 20

Billeder

Kristian Schou mistede synet pludseligt og fik siden idéen til Move United
Kristian Schou mistede synet pludseligt og fik siden idéen til Move United
Download

Links

Information om Dansk Blindesamfund

Dansk Blindesamfund
Dansk Blindesamfund
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

38 14 88 44https://blind.dk/

Dansk Blindesamfund er interesseorganisationen for mennesker med synshandicap. Hver dag kæmper vi for, at blinde og svagsynede kan deltage og bidrage på linje med alle andre. At flere får en uddannelse. At flere kommer i beskæftigelse. At færre er ensomme. At flere lever et aktivt og selvstændigt liv. At flere er sunde og dyrker motion. Vi tilbyder rehabilitering, rådgivning, kurser, netværk og støtte, når synet svigter. Vi kæmper for bedre politiske rammer og rettigheder for mennesker med synshandicap i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Blindesamfund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Blindesamfund

Førerhundens dag 2020: Corona-krisen har gjort førerhunde arbejdsløse28.4.2020 11:05:41 CEST | Pressemeddelelse

Den sidste onsdag i april er normalt en dag, de fleste førerhunde ser frem til. Det er førerhundens dag, der i år falder den 29. april. Det betyder normalt, at førerhundene og brugerne besøger skoler og institutioner, taler med masser af mennesker om førerhundens mange evner og vigtige funktion – men ligesom så meget andet i 2020, så bliver dagen helt anderledes. Faktisk har de seneste mange uger budt på en helt anden hverdag for de fleste – også for førerhundene, der er gjort arbejdsløse under pandemien og derfor keder sig bravt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum