Blå Kors DanmarkBlå Kors Danmark

Blå Kors med i sundhedsappel: Vi skal sætte en prop i den sociale ulighed

Del

Hvis man er hjemløs eller har et misbrug, kan man forvente at leve 19 år kortere end gennemsnittet. Det er derfor nødvendigt at nedbryde den sociale ulighed i sundhedssystemet, lyder det fra Blå Kors, som sammen med 56 andre organisationer har skrevet under på en fælles appel om en folkesundhedslov.

Flere kroniske sygdomme, dårligere mentalt helbred og flere indlæggelser både på sygehuset og psykiatriske afdelinger. Det er virkeligheden for de mest udsatte danskere. 

I en fælles appel til regeringen og Folketinget vil 57 organisationer nu have politikerne til at vedtage en folkesundslov, som skal være med til at sikre sundhed og trivsel for alle.

En af de organisationer, som har skrevet under på appellen, er den sociale hjælpeorganisation Blå Kors, som blandt andet driver en række bo- og behandlingstilbud til hjemløse og misbrugere.

"Det er ikke rimeligt, at mennesker, som er i udsatte livssituationer, skal have ringere adgang til vores sundhedsvæsen. Vi er nødt til at sætte en prop i den sociale ulighed og sammen gøre en forskel, der kan være med til at løfte de mest udsatte," siger Christian Bjerre, som er generalsekretær i Blå Kors. 

Hjælp til flere med misbrug 

Ifølge en undersøgelse fra Rådet for Socialt udsatte lever socialt udsatte 19 år kortere end den gennemsnitlige danskere. Ofte dør de af komplikationer og kroniske sygdomme som følge af alkohol- eller stofmisbrug.  

Det er derfor vigtigt, at skærpe fokusset på blandt andet misbrugsbehandling. 

"Vi har en ambition om, at flere mennesker med alkoholmisbrug skal i behandling, og at der samtidig også skal være hjælp til de pårørende. Vi ved fra vores arbejde, hvor ødelæggende misbrug kan være for hele familien," siger generalsekretær Christian Bjerre.

Organisationerne appellerer til, at en folkesundhedslov skal være med til at sikre sundhed og trivsel i hele samfundet og tænke det ind i alle former for politiske sammenhænge for at mindske den sociale ulighed og give danskere flere gode leveår.  

Kontakter

Billeder

Links

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum