Blå Kors Danmark

Blå Kors-leder vil i Folketinget

Del

Jens-Henrik Kirk, der er medlem af regionsrådet i Region Nordjylland og viceborgmester i Mariagerfjord Kommune, stiller op til næste folketingsvalg og stopper i den forbindelse som leder af Blå Kors-hjemmet i Hobro.

Når Mette Frederiksen på et tidspunkt udskriver folketingsvalg, bliver det med Jens-Henrik Kirk fra Det Konservative Folkeparti på stemmesedlen.

Jens-Henrik Kirk er i øjeblikket leder af Blå Kors Danmarks store bo- og behandlingstilbud i Hobro og vil som udgangspunkt fortsætte med det indtil november 2022.

"Det har været en svær beslutning, for jeg er virkelig glad for mit arbejde, hvor vi hver dag gør en forskel for mennesker. Men netop fordi jeg er så optaget af mennesker, er jeg nødt til at forfølge muligheden for at kunne påvirke vores samfund på en endnu større skala," siger Jens-Henrik Kirk, der samtidig understreger vigtigheden af en god overgang til den nye leder af botilbudet i Hobro.

"Det er vigtigt, at vi sikrer en god overgang og stabilitet på Blå Kors-hjemmet i Hobro. Tryghedsfaktoren er vigtig både for medarbejdere, beboere og samarbejdspartnere. Det er derfor, at vi melder det ud i så god tid," forklarer Jens-Henrik Kirk.

Vil tale de udsattes sag

Jens-Henrik Kirk, der både sidder i regionsrådet i Region Nordjylland og er viceborgmester i Mariagerfjord Kommune, glæder sig over den erfaring, han har fået med fra sit arbejde i Blå Kors Danmark.

"Jeg kommer til at tale de udsattes sag. Jeg har blandt andet fået et godt indblik i, hvad alkohol- og stofmisbrug kan gøre ved mennesker og familier, og hvilke udfordringer hjemløse mennesker står i - og i det hele taget hvilke problemer mennesker, der har slået sig på livet, ofte står med," siger Jens-Henrik Kirk.

I sit arbejde i Blå Kors Danmark er Jens-Henrik Kirk også ofte stødt på mennesker, der har været i berøring med psykiatrien.

"Via mit arbejde i Hobro og mit arbejde i regionsrådet har jeg fået et særligt indblik i psykiatrien, og der er i den grad brug for, at der er flere, som taler deres sag – også fra den borgerlige side," mener Jens-Henrik Kirk.

Øget samarbejde med private

I Blå Kors Danmark, der er en social hjælpeorganisation med lidt over 660 ansatte og ca. 4.000 frivillige, har Jens-Henrik Kirk mødt civilsamfundets styrker på tætteste hold, og det har inspireret ham:

"Jeg har jo altid arbejdet med mennesker, men mit nuværende indblik i, hvad alkohol- og stofmisbrug gør ved mennesker og familier, samt hvilke udfordringer hjemløse mennesker befinder sig i, vil være mit afsæt for at kæmpe ekstra for de udsatte," siger Jens-Henrik Kirk.

I Blå Kors Danmark har man ifølge vicegeneralsekretær Lars Thidemann Jensen generelt et godt samarbejde med politikere på socialområdet, og han ser derfor frem til også at få et godt samarbejde med Jens-Henrik Kirk.

"Jens-Henrik har et stort hjerte for de mennesker, vi hjælper i Blå Kors Danmark, så selvom vi selvfølgelig er ærgerlige over at sige farvel til Jens-Henrik, ser vi samtidig frem til et godt samarbejde i det politiske landskab, om socialt udsatte, ligesom vi har med andre politikere på området," siger Lars Thidemann Jensen.

Jens-Henrik Kirk er oprindeligt uddannet socialrådgiver og har taget en diplomuddannelse i ledelse. Han har tidligere været forstander på Mariager Efterskole, og har været leder af Blå Kors Hjemmet Hobro siden maj 2021.

Kontakter

Jens-Henrik Kirk, leder af Blå Kors Hjemmet Hobro, 40 30 70 79
Thomas Røddik, kommunikationschef Blå Kors Danmark, 26 20 20 46

Billeder

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum