Bitdefender

Bitdefender udvikler igen dekrypteringsværktøj mod GandCrab ransomware

Del

Endnu en gang er der godt nyt til de mennesker, der er blevet ramt af den omfattende ransomware, GandCrab. Bitdefender, politi og internationale sikkerhedstjenester har via dekrypteringsværktøjer allerede sparet ofre for samlet set 50 millioner dollars, og nu er endnu et værktøj blevet lanceret.

IT-sikkerhedsvirksomheden Bitdefender har netop lanceret et nyt dekrypteringsværktøj, der skal hjælpe ofrene for den til dato mest indbringende ransomware, GandCrab. Værktøjet er blevet udviklet i samarbejde med Europol, det rumænske og britiske efterretningsvæsen, FBI samt fransk og bulgarsk politi, og det kan neutralisere den seneste version af GandCrab, version 5.2. Det nye værktøj giver ofrene adgang til tabt data, uden de skal betale løsesummen til de kriminelle.

De tidligere værktøjer fra Bitdefender og partnere har hjulpet 30.000 ofre med at få data tilbage og dermed sparet dem for 50 millioner dollars i løsepenge samlet set.

GandCrab opstod i januar 2018 og har siden da haft vind i sejlene. Allerede i august 2018 stod GandCrab for 50% af markedet for ransomware.

Bitdefender har fulgt kommunikationen på private undergrunds-fora, hvor GandCrab-operatører har meldt ud, at de har tjent 2 milliarder dollars på afpresning. Bitdefender og partnere har dog med tiden svækket bagmændenes position på markedet. Sådan lyder det i en officiel udtalelse fra Bitdefender:

“Vores løbende udvikling af dekrypteringsværktøjer har svækket bagmændene ved at afskære dem muligheder for indtægt. Værktøjerne hjælper ofre her og nu, men de har også været med til at skabe et positivt mindset hos ofrene, som hellere vil vente på de nye værktøjer end at give efter for de kriminelles krav om betaling.”

Vil man undgå at blive inficeret med ransomware, så er det vigtigt at have en sikkerhedspakke installeret med forsvar mod ransomware. Man skal desuden være kritisk i forhold til, hvilke filer man åbner i sin mail. Hvis man bliver ramt, så er det godt, hvis man løbende har taget back-up af sin data.

Bitdefender, politi og myndigheder anbefaler, at ofre for ransomware ikke betaler løsepenge til de kriminelle. I stedet skal man sørge for at tage løbende back-ups og melde angreb til politiet.

Det nye dekrypteringsværktøj er tilgængeligt nu og kan downloades gratis på Bitdefenders hjemmeside eller på No More Ransom Project.

Nøgleord

Kontakter

Emil Ulrichsen, konsulent, Frontpage

M: emil.ulrichsen@frontpage.dk

T: 40 72 11 07

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Bitdefender

Bitdefender
BitdefenderOm Bitdefender 

Bitdefender er et globalt cybersikkerhedsfirma, der leverer avancerede og omfattende sikkerhedsløsninger og trusselsbeskyttelse til mere end 500 millioner brugere i mere end 150 lande. Siden 2001 har Bitdefenders innovation konsekvent leveret prisbelønnede sikkerhedsprodukter og threat intelligence til det smarte forbundne hjem, mobilbrugere, moderne virksomheder og deres netværk, enheder, datacentre og cloud infrastruktur. I dag er Bitdefender en foretrukken leverandør, der er integreret i over 38% af verdens sikkerhedsløsninger. Bitdefender er anerkendt af industrien, respekteret af leverandører, forkyndt af kunder og er den cybersikkerhedsvirksomhed, du kan stole på.

www.bitdefender.com

 

Følg pressemeddelelser fra Bitdefender

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bitdefender