Haderslev Kommune

Biskop er årets lysfesttaler

Del

Det bliver biskop Marianne Christiansen, der får æren af at holde årets lysfesttale i Haderslev. Markeringen af Danmarks Befrielse ventes igen at tiltrække omkring 10.000 mennesker.

Biskop over Haderslev Stift Marianne Christiansen bliver årets hovedtaler ved lysfesten i Haderslev den 4. maj.

”Jeg er glad og taknemmelig for opfordringen. Det er en stor opgave at finde ord for de mange tanker og følelser, vi samles med til lysfesten, men jeg tror, det er vigtigt, at vi sammen tænker over, hvad befrielsen og freden betyder for os i dag og i fremtiden”, siger Marianne Christiansen.

Biskoppen plejer at deltage i lysfesten som gæst, men i år får hun altså æren af at holde tale for de omkring 10.000 mennesker, der forventes at deltage i markeringen af Danmarks Befrielse.

”Det er skønt og højtideligt, at så mange mennesker samles foran kasernen. Det vidner om fællesskab i byen og samfundet. Fra jeg var helt lille, har 4. maj været noget særligt for mig, fordi vi tændte lys i vinduerne, og mine forældre fortalte om befrielsen. At Forsvaret og Haderslev Kommune går sammen om at holde det minde levende, synes jeg er enormt værdifuldt”, siger Marianne Christiansen.

Borgmester H.P. Geil glæder sig over at Marianne Christiansen har sagt ja til at holde årets lysfesttale.

”Marianne Christiansen er en dygtig og stærk kommunikator, og hun ved om nogen, hvad lysfesten betyder for denne landsdel. Det er en stor oplevelse at stå på talerstolen foran så mange mennesker, og det kan Marianne Christiansen godt glæde sig til, for det er et øjeblik, man ikke lige glemmer igen”, siger borgmester H.P. Geil.

Rækken af lysfesttalere gennem tiden tæller blandt andet H.K.H. Prins Joachim (2016), prorektor Lykke Friis (2017), en række ministre, professorer og folketingsmedlemmer.

Der har været afholdt lysfest i Haderslev siden 1950.

Marianne Christiansen har været biskop siden 2013 i Haderslev Stift.

Pressebillede af biskoppen kan downloades her: 
https://www.haderslevstift.dk/biskoppen/marianne-christiansen/pressebilleder

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Kommunerne fortæller om klima og oversvømmelser på sønderjysk dyrskue15.5.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

De sønderjyske kommuner er med, når Det Sønderjyske Fællesdyrskue afholdes i Aabenraa den 24. og 25. maj 2019. I år er Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev Kommuner gået sammen om en stand under temaet klima og oversvømmelser. Der er også vandleg for børnene, man kan møde en politiker og en naturvejleder og så kan man høre om, hvordan kommunerne nu bruger droner i deres vandløbsprojekter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum