Danmarks Statistik

Birgitte Anker udnævnt til ny rigsstatistiker

Del

Efter indstilling fra Danmarks Statistiks bestyrelse har Social- og Indenrigsminister Astrid Kragh udpeget Birgitte Anker til ny rigsstatistiker og dermed chef for Danmarks Statistik https://sim.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2020/aug/ny-rigsstatistiker-til-danmarks-statistik/.

Birgitte Anker kommer fra stillingen som direktør for Socialstyrelsen og har tidligere været afdelingschef i Finansministeriet, Økonomi- og Indenrigsministeriet samt Økonomi- og Erhvervsministeriet. Hun tiltræder 1. oktober.

I forbindelse med udnævnelsen udtaler næstformand i Danmarks Statistiks bestyrelse, Laila Mortensen: “Jeg er utrolig glad for udnævnelsen af Birgitte Anker som ny rigsstatistiker. Hun repræsenterer den kombination af faglig tyngde og administrativ kompetence, som er afgørende på posten. Det er min og bestyrelsens forventning, at hun vil kunne styrke Danmarks Statistiks rolle som landets ledende fakta og videns leverandør og samtidig fremme sikker udnyttelse af institutionens data og viden om datasikkerhed.”

Birgitte Anker udtaler: “Det er med stor glæde og ærefrygt, at jeg påtager mig jobbet som rigsstatistiker. Danmarks Statistik er en vigtig del af fundamentet for vores samfund, og det er en fornem opgave at arbejde for, at vores demokrati, debat og beslutninger kan baseres på solide fakta. Jeg vil af samme grund lægge afgørende vægt på et konstruktivt og gensidigt berigende samspil med statistikkens mange kvalificerede brugere. Jeg har med glæde fulgt Danmarks Statistiks udvikling de senere år - og jeg ser frem til at fortsætte arbejdet sammen med de mange dygtige medarbejdere.”

CV

Fødselsdag        16. oktober 1963

Uddannelse      Cand.polit., Københavns Universitet 1991

Karriereforløb

2015 -   Direktør, Socialstyrelsen

2015 - 2015     Afdelingschef, Finansministeriet

2011 - 2015     Afdelingschef, Økonomi- og Indenrigsministeriet

2009 - 2011     Økonomisk direktør, Økonomi- og Erhvervsministeriet

2005 - 2009     Kontorchef, Økonomi- og Erhvervsministeriet

1998 - 2005     Analysechef, Dansk Arbejdsgiverforening

1994 - 1998     Konsulent, Dansk Arbejdsgiverforening

1991 - 1994     Fuldmægtig, Finansministeriet og Erhvervsministeriet

Andet

AktueltCensor ved økonomisk institut, KU

Marshall Fellow

Medlem af bestyrelsen i National Økonomisk Forening

2009 - 2015      Medlem af bestyrelsen i ADAM, DREAM og EPRN-netværket

2009 - 2015      Medlem af følgende komiteer i OECD: EPC, EDRC og NAEC

2005 - 2008      Medlem af EU’s Economic Policy Committee

For kommentarer kontakt kommunikationschef Steen Dahl Pedersen, 2427 4725 eller sdp@dst.dk

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum