Guldborgsund Kommune

Bioøkonomi i praksis – verden venter!

Del
Vær med når DI og Danmarks Naturfredningsforening debatterer deres rolle i den grønne omstilling, og om hvordan de bedst muligt spiller sammen med virksomheder, organisationer, politikere om at gå en bæredygtig fremtid i møde.

Det er ikke længere et spørgsmål om der er potentiale i bioøkonomi, men mere et spørgsmål om hvor gode vi er til at udnytte potentialet. Der skal tempo på udviklingen, og det kræver et opgør med silotænkningen og et styrket samarbejde på tværs af sektorer og faggrænser. Vær med på et webinar, der over to timer netop tager udgangspunkt i hvordan vi lærer af erfaringerne og samarbejder på tværs af faglige siloer.

Sammen med bl.a. Aarhus Universitet og Food & Bio Cluster Denmark inviterer Bioøkonomisk Vækstcenter til webinar med et bredt panel af virksomheder, organisationer, en kommune og et universitet for at drøfte hvordan vi i fællesskab arbejder mod samme mål; en grøn omstilling.

Dansk Industri og Danmarks Naturfredningsforening kommer med deres bud på hvordan samarbejdet omkring den grønne omstilling kan styrkes. Eksempelvis er Danmarks Naturfredningsforening indgået i et partnerskab med Landbrug & Fødevarer for netop at styrke det tværgående samarbejde.

”Det handler om at vi nu samler alle de gode kræfter, viden og erfaring omkring hvordan bioøkonomi kan bidrage til at nå klimamålsætningerne. Derfor er jeg også rigtig glad for at være inviteret med til dette webinar, som netop har fokus på hvordan vi i praksis kommer videre med bioøkonomi og den grønne omstilling”, siger Rikke Lundsgaard, landbrugspolitisk seniorrådgiver, Danmarks Naturfredningsforening.

På Webinaret får vi også Tænketanken Frejs indsigter i den unge generations syn på bæredygtighed og på, hvordan vi sammen skaber et mere bæredygtigt Fødevaredanmark:
”Den unge generation har store forventninger til virksomhederne, når det kommer til den grønne omstilling. Det betyder ikke, at man som virksomhed skal have alle svarene og løsningerne selv, men at man skal kende svaret på, hvorfor man er sat i verden og turde have en vision for, hvordan man vil gøre verden bedre. Løsningerne skal vi finde i fællesskab på tværs af forskelligheder" fortæller Johanne Nedergaard Ørnsholt fra Frej.

På webinaret vil Christian Munch fra Foodture fortælle om Tæmpeh, som er et spændende bud på en af fremtidens fødevare, der er baseret på lokale råvarer og fyldt med protein. Vagn Hundebøl, vicekoncerndirektør, DLG fortæller om deres arbejde med græsbaseret protein til husdyr, og vil på webinaret fortælle hvordan bioøkonomi ud over at være en rigtig god idé for klimaet, også kan være en god forretning.

Og det er ikke kun i Danmark, at der for alvor skal gang i arbejdet. Også fra EU er meldingen klar:

”Målsætningerne fra EU er krystalklare. Det er nu vi skal ud over stepperne og nu vi skal omsætte al den viden og al den erfaring vi har til konkrete tiltag, der vil have en positiv indvirkning på vores klima. Budskabet er samtidig, at det kræver et bredt samarbejde, hvor hele værdikæden samarbejder; producenter, teknologileverandører, forarbejdningsvirksomheder, detailhandel, borger og mange flere”, fortæller Senior Innovation Manager Kell Andersen, Food & Bio Cluster Denmark, som også deltager i webinaret.

Webinaret foregår onsdag den 16. december kl. 10-12 og det er gratis at deltage.

Foto: Lupinfrø  er et godt alternativ til soyabønner med højt proteinindhold, væsentlige aminosyrer og gode plantefibre – hør Foodture fortælle hvordan de anvender lupinfrø til et lækkert nyt produkt. Foto fra DLF Trifolium.

Tid og sted:

Bioøkonomi i praksis - webinar
Onsdag den 16. december kl. 10-12. Det er gratis at deltage.
Læs mere her www.bioguldborgsund.dk

Arrangører: Webinaret afholdes i samarbejde med CBIO, Aarhus Universitet, INBIOM; Food & Bio Cluster Denmark, Interreg – BIOCAS, Business Lolland-Falster, Teknologisk Institut, World Perfect, Dansk Landbrug Sydhavsøerne, Agrovi, DLF, Agri – Aqua Innovation Denmark, Lolland Kommune, Bioøkonomisk Vækstcenter, Guldborgsund Kommune

Kontakter

For yderligere information kontakt:
Programkoordinator, Bioøkonomisk Vækstcenter, Guldborgsund Mette Jørgensen på tlf.: 2518 1833
Chefkonsulent Rikke Betak Lund på tlf.: 2518 0248

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye