Egedal Kommune

Biodiversitetsdagen Vild Med Egedal: 11. september fejrer vi det vilde Egedal

Del

Med inspiration, børneaktiviteter, boder, frø-og-plantebytte-bod og oplæg fra klimaaktivisten Signe Wenneberg fejrer Egedal Kommune det fælles arbejde med at gøre Egedal Kommune vildere

Signe Wenneberg holder oplæg på Vild Med Egedal 11. september
Signe Wenneberg holder oplæg på Vild Med Egedal 11. september

Lørdag den 11. september sætter vi Egedal i biodiversitetens tegn. Fra kl. 11-15 inviteres alle interesserede til en biodiversitets-fejring ved Ølstykke Bibliotek. Her kan du blive klogere på Egedal Kommunes arbejde for biodiversiteten og komme med dine inputs, gå på opdagelse i forskellige stande og høre inspirerende oplæg.

Vi kan sammen gøre en forskel
Den kendte klimaaktivist Signe Wenneberg vil fortælle om, hvad man kan gøre, hvis man gerne vil gøre sin omverden lidt vildere: 
- Jeg glæder mig vildt til at være med til biodiversitetsdagen i Egedal Kommune, fordi jeg elsker at komme ud og tale med andre om, hvordan vi gør en forskel. Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget og sammen kan vores tiltag gøre en større forskel, så det breder sig som ringe i vandet. Jeg tror ikke på en fuldkommen (og uoverskuelig) livsstilsændring, der skal gennemføres over en weekend. Men på stille og roligt at tilegne sig viden og finde ud af, hvor man kan gøre en forskel. Langsomt vil man opdage, at en lidt mere bæredygtig livsstil er smuk, skøn og tilfredsstillende og at det føles godt, at være med til at gøre en forskel i verden: Både i forhold til de kommende generationer og i forhold til jorden, vandet og alt levende - som er her mange år efter, at vi ikke selv er her mere. Vi behøver ikke gøre alt på en gang, siger Signe Wenneberg, der også er journalist og kulturformidler.

Bliv biodiversitets-ambassadør
- Med Vild Med Egedal 11. september vil vi gerne inspirere alle med nye vilde ideer og fejre vores fælles indsats. Vi er i gang og vi skal holde gryden i kog, og det tror jeg vi gør bedst ved at skabe et fællesskab, hvor vi kan inspirere hinanden og få fornemmelsen af, at vi er mange, der gør noget. Det er motiverende. På dagen introducerer vi et nyt projekt ”biodiversitets-ambassadørerne”; et fællesskab hvor medlemmerne klædes på til at gøre mere og inspirere flere. Det glæder jeg mig meget til, fortæller Bo Vesth, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Hvad gør kommunen
I januar i år startede Egedal Kommune arbejdet med at udbrede biodiversitetsstrategien ”Vild med Egedal”. Corona spændte ben for en del planlagte events. Alligevel er der sket meget: Vi har afholdt online konkurrencer, uddelt vilde frøblandinger, lavet inspirationshaver, deltager i Miljøministeriets kommune-konkurrence, blevet Bivenlig Kommune, undervist skolebørn i biodiversitet og afholdt en minifestival i forsommeren.
På Vild Med Egedal den 11. september vil Egedal Kommunes Materielgård fortælle mere om, hvad de gør for biodiversiteten på Egedal Kommunes arealer. På et stort kort vises de områder, der allerede er ved at blive vildere. Her kan du komme med dine ideer til, hvor og hvordan Egedal kan blive mere biodivers.

Vilde frø og sjove børneaktiviteter
Tag dine vildtvoksende stauder eller høstede frø med til Vild Med Egedal og byt dem med andres ditto. Ved at udveksle insektomsværmede planter gør vi vores haver mere biodiverse og sikrer mere alsidig føde til havens insekter. På dagen uddeler Egedal Kommune sine egne frøblandinger til interesserede.

Vild Med Egedal er bestemt også for børn. Egedal Kommunes naturvejleder arrangerer sjove børneaktiviteter og Egedal Bibliotekerne kommer med bøger, der spirer børns naturforståelse og med sjove lege til hele familien. Og så kommer Dramateket med musikalske fortællinger om biodiversitet i børnehøjde.
- Børnene skal arve vores verden. De frø vi sår nu er for dem, og børnene er selv vigtige agenter i omstillingen. Mange børn ved godt, at vi har en udfordring og vi skylder dem at vise, at vi handler – og vise dem, hvad de selv kan gøre. Jeg glæder mig til Vild Med Egedal den 11. september og håber, at vi kan samle en masse børn og voksne, så vi sammen kan gøre Egedal vildere, siger Karsten Søndergaard, borgmester i Egedal Kommune.

Kontakt:
Vil du vide mere eller er du interesseret i at have en stand på vild Med Egedal, kontakt da vme@egekom.dk Vi lægger vægt på at standenes tema er i tråd med kommunens biodiversitetsstrategi. 

Fakta:
Vild Med Egedal, lørdag den 11. september fra kl. 11-15 på og ved Ølstykke Bibliotek.
Program er under udvikling – følg med på www.egedalkommune.dk/vildmedegedal

Kontakter

Billeder

Signe Wenneberg holder oplæg på Vild Med Egedal 11. september
Signe Wenneberg holder oplæg på Vild Med Egedal 11. september
Download
Download
Stemningsfoto fra Vild Med Egedal forårsommeren 2021
Stemningsfoto fra Vild Med Egedal forårsommeren 2021
Download

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum