De Danske Bilimportører

Bilsalg: Manglen på delkomponenter præger salgstal

Del

Marts 2022 bød på 14.623 nyregistrerede personbiler, hvilket er 38 % mindre samme periode sidste år. Efterspørgslen efter grønne biler fortsætter og de udgør 35 % af indregistreringerne i marts måned.

Første kvartal i 2022 har generelt været præget af et lavere bilsalg end sædvanligt. Hvor der i de første tre måneder af 2021 blev registreret 43.886 personbiler, er tallet i samme periode 2022 34.231. Det er et fald på 22 pct, som i høj grad skyldes manglen på delkomponenter i bilindustrien. 

”Vi er desværre kommet dårligt fra start i 2022, hvilket skyldes manglen på delkomponenter i bilindustrien. Efterspørgslen blandt kunderne er dog stadig intakt, og der er stor interesse for at anskaffe sig en ny bil.” siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører

”Vi går samtidig nogle usikrer måneder i møde grundet krigen i Ukraine samt dens betydning for dansk økonomi” siger Mads Rørvig.

35 % elektriske biler i marts

I marts er der 5.177 opladelige biler, som svarer til 35 % af salget, der fordeles ligeligt mellem el og plugin-hybrid. Ser vi på første kvartal af 2022 har de opladelige biler udgjort 34 % af salget, hvor der samlet er solgt flere elbiler end plugin-hybrider.

Tallene for første kvartal af 2022 viser, at afgiftsoplægningen fra december 2020 virker efter hensigt, og at der nu samlet i 2022 sælges flere elbiler end plugin-hybridbiler.siger Mads Rørvig.

Pressefoto

Klik her

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens indhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører, bilstatistik.dk

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum