Billund Lufthavn

Billund Lufthavn tilpasser sig den nye virkelighed

Del

Der er mange aflyste fly, der er få passagerer på flyene, og der er blevet sendt 498 medarbejdere ud af 1100 ansatte hjem på lønkompensation. Luftfragten holder momentum så Cargocenteret i lufthavnen holder forsyningen af varer, ind og ud af Danmark, kørende.

Tilpasning er nøgleordet i den uvirkelige situation, som verden står i. Tilpasning er også nøgleordet i Billund Lufthavn efter, at Corona virusset har fået fat og efterladt Danmarks anden største lufthavn med en lang række aflyste fly og meget få passagerer på flyene ud af Danmark.

Regeringens treparts-hjælpepakke med lønkompensation betyder, at lufthavnen kan tilpasse personaleomkostninger betydeligt. Når der er et fåtal af passagerer, er der ingen grund til, at check-in skrankerne er fuldt bemandet. Der skal selvfølgelig heller ikke være fuld bemanding i security, bagagesorteringen, butikkerne og restauranterne. De medarbejdere, der til dagligt arbejder direkte overfor passageren, kan sendes hjem.

– En stor del af medarbejderne i lufthavnen arbejder med at servicere passagererne, deres bagage eller flyene. Den slags opgaver er af åbenlyse årsager betydeligt nedsat. Vi beholder dog fortsat personale på posterne, så vi kan håndtere de få fly, der fortsat kommer og specielt også de passagerer, der fortsat ankommer til lufthavnen, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn og fortsætter:

– Det er en hård situation for os alle, jeg oplever en stor velvilje og opbakning blandt personalet til at passe på lufthavnen. Så vi er meget glade for hjælpepakken med lønkompensation, så vi kan holde på vore faste medarbejdere, men samtidig sende dem hjem med fuld løn.

Derudover kigger Billund Lufthavn også på regeringens øvrige hjælpepakker, som forhåbentlig kan hjælpe med at bringe de faste omkostninger ned.

Luftfragten håndteres som normalt i Billund Lufthavn

På den sydlige side af startbanen håndteres alt luftfragt ind og ud af Billund, og her kører alt som normalt. De omkring 130 ansatte i Cargo Center Billund arbejder forsat med at servicere de 42 cargofly, der ugentlig flyver til og fra lufthavnen.

UPS, Fedex/TNT, DHL samt Turkish Airlines flyver tilsammen lige nu over 400 tons varer ind og ud af lufthavnen om ugen.

– Det er dejligt at se, vi kan bevare driftssikkerheden og dermed være med til at styrke forsyningen af varer mellem Danmark og resten af verden – også når Coronakrisen presser hele Danmark, afslutter Jan Hessellund.

Kontakter

Billeder

Information om Billund Lufthavn

Billund Lufthavn
Billund Lufthavn
Passagerterminalen 10
7190 Billund

76 50 50 50https://www.bll.dk

Følg pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

Billund Lufthavn: ”Rejsevejledningerne har ikke slået os hjem”1.11.2020 12:22:54 CETPressemeddelelse

Selvom oktober har budt på genopretningsplan for eksporten, kan nye rejsevejledninger og nye restriktioner godt få det til at fremstå som om, at det har slået Billund Lufthavn og resten af branchen tilbage til start. Det er heldigvis ikke helt sandt. Billund Lufthavn er godt forberedt og igennem et godt samarbejde med flyselskaberne, er de klar til at flyve rejsende over landegrænserne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum