home a/s

Billigere færgebilletter ’booster’ sommerhussalg

Del

BETALINGS-RINGE I VANDET: Nyt færgetilskud i vækstpakke sænker skadelig ’betalingsring’ om øerne – godt for sommerhus-salget og turismen

Landets sommerhus-mæglere vejrer morgenluft for de danske øer, når det bliver billigere at ø-hoppe i Danmark. Som en del af regeringens vækstpakke sænkes færgetaksterne.

Hos Home Sæby-Læsø glæder ejendomsmægler og indehaver Henrik Thomsen sig over beslutningen.

”Vi har ventet på det her i 20 år. Det får stor betydning for sommerhussalget på øen,” siger han og understreger, at de høje færgepriser har været en stor hurdle for sommerhusmarkedet på øen.

Aftalen betyder, at der i år afsættes 48 millioner kroner til formålet, og de kommende år bliver 95 millioner kroner lagt til side, så færgebilletterne til 25 danske øer (se liste nederst) bliver billigere. 

”For beboerne på landets mindre øer og ø-kommuner er færgerne den eneste vej til omverdenen. En nedsættelse af færgepriserne vil understøtte væksten i turisme og styrke bosætningen på øerne,” lyder det i aftalen. De konkrete takstnedsættelser er endnu ikke på plads, men forslaget er særligt målrettet den turistmæssige lavsæson om foråret og efteråret, hvor der er det største potentiale for at øge turismen på øerne, og skal samtidig fremme helårsbeboelsen på øerne.

Hos Home i Faaborg, som har færgeruter til Lyø, Bjørnø og Avernakø, tager ejendomsmægler og partner Claus Jørgen Lopdrup godt imod aftalen om lavere priser på færgebilletter.

”Billigere færgebilletter vil gavne salget af sommerhuse på de små øer,” siger han og forklarer hvorfor:
”I starten, når man kigger på sommerhus, er det drømmene, der styrer, og mange tiltrækkes af et idyllisk og fredeligt fritidsliv på de små øer. Men senere i forløbet kommer realiteterne på bordet, og så har vi set, at en stor udgift til færgebilletter kan få drømmen om et ø-sommerhus til at briste,” fortæller Claus Jørgen Lopdrup, Home Faaborg.

Per Kofoed fra Home på Bornholm – en af landets vigtigste ferieøer, hvor der pt. er ca. 400 sommerhuse til salg – er sikker på, at en mærkbar rabat på færgebilletterne vil give flere ’oversøiske’ sommerhuskunder.
”Det koster let 1500-2000 kr. til færgebilletter, at komme herover, og det bremser en del københavnere i at udleve drømmen om et fritidshus på Bornholm. En nedsættelse vil være godt for hele øen – ikke bare sommerhussalget,” siger Per Kofoed.

På Samsø forudser Ulla Olsen fra Home Samsø/Odder også en positiv effekt af lavere færgetakster, selv om ejere af fast ejendom – herunder sommerhuse – ligesom på Læsø har fordel af en lavere pris på færgebilletter med et såkaldt ’ø-kort’.

Alligevel mener Ulla Olsen, der selv bor på Samsø, at de lavere billetpriser vil gøre en stor forskel for turismen og for erhvervet på Samsø. 

”Færgen fungerer jo egentlig som en betalingsring, der er en stor hæmsko, når turisterne skal beslutte, hvor de vil holde ferie,” siger Ulla Olsen fra Home Samsø/Odder.

Flere turister på øen vil ifølge Home også betyde bedre muligheder for at udleje sit sommerhus.

”Det kan også være medvirkende til flere sommerhushandler på Samsø, da køberne kan få et tilskud til udgifterne ved at leje ud,” vurderer hun.

Erfaringer fra lignende nedsættelser i andre lande viser, at trafikken til øerne bliver øget med 20-30 %.

Yderligere oplysninger:
home a/s, Mads Ellegaard, relationschef: mobil 5040 5040
home Sæby-Læsø, Henrik Thomsen: mobil 2329 7610
home Faaborg, Claus Jørgen Lopdrup: mobil 4131 5170
Home Samsø-Odder, Ulla Olsen: mobil 2537 9797
Home Bornholm, Per Kofoed: mobil: 4037 8089

----

FAKTA: 25 øer får tilskud til færgedriften
Her er listen over øerne:
- Bornholm
- Læsø
- Samsø
- Fanø
- Ærø
- Sejerø
- Nekselø
- Orø
- Agersø
- Omø
- Askø
- Femø
- Fejø
- Baagø
- Avernakø
- Lyø
- Bjørnø
- Birkholm
- Strynø
- Drejø
- Skarø
- Hjortø
- Aarø
- Barsø
- Endelave
- Hjarnø
- Venø
- Anholt
- Tunø
- Fur
- Egholm

Kilder: Indenrigsministeriet

Nøgleord

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum