Esbjerg Kommune

Bilister ved Boldesager Skole Cosmos mødes af nye skilte

Del

På baggrund af ulykken i fodgængerovergangen ved Boldesager Skole Cosmos i Nørrebrogade vil Plan & Byudviklingsudvalget bruge skilte til at fange bilisternes opmærksomhed.

Esbjerg Kommune har modtaget henvendelser på baggrund af påkørslen i Nørrebrogade, hvor en fodgænger blev ramt af en bilist i begyndelsen af marts. Det har ført til drøftelser mellem Syd- og Sønderjyllands Politi og Vej & Park i egenskab af vejmyndighed, hvor forskellige muligheder blev vendt herunder også de indkomne forslag fra borgere i området.

Den fælles vurdering lyder, at andre faktorer end hastighed og trafiktekniske mangler har spillet ind, og det er derfor også grundlaget for anbefalingerne fra politi og vejmyndighed, som blev fremlagt på torsdagens møde i Plan & Byudviklingsudvalget.

”Vi skal være med til at understøtte den gode adfærd i trafikken, så de bløde trafikanter bliver mere trygge og bilisterne udviser den nødvendige forsigtighed i Nørrebrogade. Skal vi sætte gang i et nyt tiltag, skal det spille sammen med de initiativer, der allerede er sat gang i. Signalanlægget ved Strandby Kirkevej renoveres lige nu, mens der også er planlagt en uheldsanalyse med skitseforslag på Strandby Kirkevej, og sidst men ikke mindst er der planlagt cykelstier i Nørrebrogade,” siger formand for Plan & Byudviklingsudvalget, Henning Ravn.

Nye skilte med 40 km/t

Udvalget har besluttet, at et forsøg med skilte skal minde bilisterne om at udvise ekstra opmærksomhed ved Boldesager Skole Cosmos. Skiltene placeres lige ved skole på strækningen mellem Krogvej og Hygge Alle.

”I udvalget blev vi enige om at lave en lokal hastighedssænkning på 40 km/t foran skolen. Mange bilister er allerede gode til at sænke farten, og skiltene skal være en påmindelse om, at være ekstra opmærksom her. Skiltene åbner også for, at politiet kan udstede bøder, hvis man overskrider hastighedsbegrænsningen på de 40 km/t”, forklarer Henning Ravn.

Inden forsøget med skiltningen sættes i gang, bliver der gennemført hastighedsmålinger. Målingerne gentages efter en periode med skiltningen for at sikre, at skiltene har den ønskede effekt.

Kontakter

Formand for Plan & Byudvikling, Henning Ravn, henra@esbjerg.dk eller 40 10 12 46.

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Stor tilfredshed med intravenøs behandling i eget hjem eller på sygeplejeklinikker20.5.2022 14:42:13 CEST | Pressemeddelelse

I et nært og sammenhængende sundhedsvæsen skal flere opgaver løses tæt på borgerne. En aftale mellem Esbjerg Kommune og Sydvestjysk Sygehus har gjort det muligt for borgere at få intravenøs behandling derhjemme eller på en kommunal sygeplejeklinik. Behandlingen udføres af kommunens sygeplejersker, men under lægefagligt ansvar fra sygehuset og med finansiering fra sygehuset. Den første evaluering viser stor tilfredshed med ordningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum