Dansk Byggeri

Bilister og pendlere venter på politisk handling

Del

Det vil gøre både Midt- og Vestjylland og resten af Danmark rigere, hvis der fx blev bygget en Hærvejsmotorvej, eller hvis de midt- og vestjyske jernbanestrækninger blev elektrificeret. En oversigt fra Dansk Byggeri viser, at flere infrastrukturprojekter vil give overskud i løbet af en årrække

Bilerne kører i sneglefart på flere og flere strækninger, men sådan behøver det ikke være. En oversigt, tænketanken Kraka har lavet for Dansk Byggeri, viser, at der er to rentable infrastrukturprojekter i Midt- og Vestjylland.

Det drejer sig om en Hærvejsmotorvej og en elektrificering af jernbanen lokalt i Midt- og Vestjylland og resten af landet.

- Der er ingen tvivl om, at en Hærvejsmotorvej vil gøre hverdagen lettere for mange både helt almindelige mennesker, der skal til og fra arbejde, og for mange virksomheder, der skal have transporteret deres varer. Vores veje er for små til alle de lastbiler, der hver dag kører til og fra de lokale virksomheder her i Produktionsdanmark, siger formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen.

Der er brug for at udbygge infrastrukturen flere steder i Danmark, mener Dansk Byggeri.

- Mange af os, der bor i Midt- og Vestjylland, arbejder fx i Aarhus og omegn, og derfor vil blandt andet en udvidelse af E45, en bro over Randers Fjord og flere andre trafikprojekter også komme Midt- og Vestjylland til gode. Men desværre ligger projekterne i en skuffe og samler støv, indtil politikerne på Christiansborg kommer til fornuft og prioriterer at afsætte penge til dem, siger Niels Hansen.

Alle infrastrukturprojekterne har en intern rente på over fire procent. Det betyder, at investeringerne vil øge effektiviteten i samfundet så meget, at projekterne er rentable og dermed samfundsmæssige gode investeringer.

- Fx har Hærvejsmotorvejen jo en intern rente på 7,5 procent, så der burde ikke være noget, der holder politikerne fra at sætte byggeriet af den i gang. Dertil kommer, at nye beregninger viser, at virksomhederne får et langt større område at tiltrække medarbejdere fra, når de ikke skal holde i kø på motorvejene hver morgen og aften i myldretiden. Med en Hærvejsmotorvej vil virksomhederne i f.eks. Viborg kunne få adgang til over 20 procent flere medarbejdere inden for en times daglig kørsel mellem arbejde og hjem, siger Niels Hansen og tilføjer:

- Jeg håber, at det kommende folketingsvalg kan sætte lidt skub i særligt vores lokale folketingsmedlemmer. De bør arbejde for, at vi i Midt- og Vestjylland har veje og jernbaner, der er up to date og kan rumme det behov, der er.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen, telefon 40 17 20 67
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Steen Høygaard, telefon 25 66 63 17
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Vedhæftede filer

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland glæder sig til efterårets borgmestermøder20.8.2019 11:19:41 CESTPressemeddelelse

Dansk Byggeris seneste undersøgelse af de danske kommuners erhvervsvenlighed viste, at de midt- og vestjyske kommuner er blandt de mest erhvervsvenlige i hele landet. Men servicen og forholdene for de lokale virksomheder kan blive endnu bedre. Og Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland ser frem til at mødes med borgmestre, kommunaldirektører mv. i den kommende tid for at drøfte, hvad der helt konkret skal til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum