Aarhus Universitet: Health

Bilentusiaster samler penge ind til coronaforskning på Aarhus Universitet

Del

Sommer er højsæson for motortræf, som i år er aflyst pga. coronakrisen. Nu har en bilentusiast arrangeret ’Cruise mod Corona’ 5. juni, hvor der undervejs samles penge ind til coronaforskningen på Aarhus Universitet.

Det er et sikkert tegn på sommer, når veteranbiler, klassiske køretøjer, alderstegne motorcykler og knallerter triller ud på de danske landeveje, og bilentusiaster mødes og spejler sig i nypoleret autolak. I år sætter coronarestriktionerne dog en stopper for de traditionelle træf, så i stedet har en bilentusiast fra Kibæk, Carsten Dreisig Hansen, arrangeret ’Cruise mod Corona’, hvor han vil samle ind til coronaforskningen på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet.

”Der er blevet sparet nogle penge til benzin. Det overskud kan passende komme derhen, hvor der er hårdt brug for hvert bidrag”, siger Carsten Dreisig Hansen.

Ideen om et cruise opstod, da det stod klart, at der i år ikke kan arrangeres sommertræf, hvor ejere af de gamle biler og motorcykler mødes. Men behovet for at lufte køretøjerne og se hinanden er der stadig. Derfor fandt han på at optegne en rute i sit lokalområde i Midtjylland og invitere andre bil- og motorcykelentusiaster til at dreje ind på etapen på cirka samme tid og køre en rundstrækning uden stop. Interessen har vist sig at være overvældende.

”I løbet af kort tid er der opstået ruter på Fyn, i Nordjylland og på Sjælland, og jeg forventer, at der kommer flere tusinde biler, motorcykler og knallerter ud at køre. Det bliver et dejligt syn”, siger Carsten Dreisig Hansen. Han håber også, at donationerne til coronaforskningen på Aarhus Universitet triller ind i takt med, at køretøjerne kører de optegnede rundstrækninger.

Autoklave på ønskesedlen

Det håber lektor Line Reinert fra Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet også. Hun er del af det forskerteam, som blev samlet for at forske i behandling og vaccine mod coronavirus, da pandemien ramte i marts. Forskningen er til dels støttet af store bevillinger, men det er dyrt at indrette de særligt sikrede laboratorier, hvor de arbejder med levende coronavirus, som er hentet fra Tyskland og Japan.

”Vi er dybt taknemmelige for ethvert bidrag, og vi er meget rørte over, at privatpersoner og virksomheder engagerer sig i forskningen”, siger Line Reinert.

Der er allerede et ønske til en nyanskaffelse til laboratoriet, nemlig en autoklave. Det er et steriliseringsapparat, der med varme, damp og tryk steriliserer det udstyr, som anvendes i forskningslaboratoriet.

”I forbindelse med coronaudbruddet har vi måtte indrette et nyt laboratorium, og en autoklave er et uundværligt udstyr i et forskningslaboratorium, hvor alt skal være sterilt. Et bidrag til denne udgift, som beløber sig op mod 150.000 kr., er kærkomment”, siger Line Reinert.

Mere information om Cruise mod Corona Facebookgruppen:

https://www.facebook.com/groups/1593139984170744/events

Indsamlingen sker via https://www.gofundme.com/f/cruise-mod-corona-2020

Nøgleord

Kontakter

Arrangør af cruise mod corona:

Carsten Dreisig Hansen

28 19 27 87

cdhansen@godmail.dk

Lektor Line Reinert

Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet

30 64 22 10

Line.reinert@biomed.au.dk

Links

Information om Aarhus Universitet: Health

Aarhus Universitet: Health
Aarhus Universitet: HealthHealth er det sundhedsvidenskabelige fakultet på Aarhus Universitet, hvis hovedopgaver er forskning og uddannelse.

Fakultetet udbyder en lang række sundhedsuddannelser, bl.a. læge, tandlæge, idræt og folkesundhedsvidenskab.

Health består af fem institutter, ca. 4.400 studerende, 1.500 ansatte og 600 ph.d.-studerende.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum