De Danske Bilimportører

Bilåret 2023 starter godt

Del
Januar 2023 bød på 10.403 nyregistrerede personbiler, hvilket betyder en stigning i indregistrerede biler for første gang i 11 måneder.

Bilsalget i januar er steget med 10,7 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Det giver optimisne efter en periode med forsyningskrise, som har sat sit præg på bilsalget gennem længere tid. Leveringstiderne på biler er i bedring, og prognoserne for 2023 er nu en smule mere optimistiske end for blot et par måneder siden.

”Vi er kommet rigtig godt fra start i 2023 ift. sidste år, der samlet set blev et skuffende bilår. Renten er faldet, energipriserne er normaliseret og bilernes leveringstider er på vej ned. Det gør os optimistiske ift. bilåret 2023, der dog stadig er præget af stor usikkerhed.siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Den grønne bølge fortsætter

Elbilsalget i januar 2023 udgjorde med 2.202 biler 21 procent af salget hvilket er en stigning på 32 procent sammenlignet med januar 2022, hvilket er godt for Danmarks grønne ambitioner. Også biler med konventionelle benzin- og dieselmotorer er med til at bringe CO2-udledningen ned. Siden 2019 er CO2-udledningen fra alle nye danske biler er faldet 37 procent, når man opgør det efter EU's WLTP-metode.

Elbilerne bliver en større og større del af det danske marked, hvilket er positivt for den grønne omstilling og ambitionerne herfor. Også ny teknologi i benzin- og dieselbiler bidrager til at reducere CO2-udledningen i Danmark. Bilproducenterne har i dag fokus på at udvikle ny teknologi inden for alle typer af biler, hvilket nu for alvor slår igennem, og er en stor del af løsningen på at nå Danmarks ambitiøse klimamålsætninger” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.


Pressefoto

Klik her

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

Gengivelse af tal og statistikker bedes kildeangivet: Bilstatistik.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum