Esbjerg Kommune

Bevæg jer sammen på Myrthuegård

Del

Mangler I forslag til familiens liste over sommerferieaktiviteter, så er Myrthuegård klar med gode bud. To nye tilbud er nemlig klar til at give familierne sjove og aktive timer sammen hen over sommeren.

Foto: Myrthuegård
Foto: Myrthuegård

Gennem coronatiden har massevis af børnefamilier lagt vejen forbi Myrthuegård til sjove og lærerige gåture i naturen, og sådan fortsætter det forhåbentlig hen over sommeren og efteråret. På Myrthuegård har de nemlig igen været i det kreative hjørne og fundet på nye aktiviteter, hvor fællesskab og bevægelse er i centrum.

Lege fra gamle dage

På aktivitetspladsen Overdrevet kan familierne lege gamle lege. Redskaber og instruktioner er klar på pladsen, og legene er kendetegnet ved, at man i gamle dage legede på tværs af alder og med de redskaber, der var til rådighed. Det gælder fx hestesko, reb, sten og kæppe. Legene er blevet lært videre gennem generationerne, og de har samtidig trænet færdigheder som styrke, smidighed og hurtighed, der var gode for det daglige arbejde. En del af redskaberne til legene skal man selv fremstille eller skaffe, og derfor giver en dag på Myrthuegård også inspiration, som man bagefter kan bruge derhjemme.

Orienteringsløb i naturen

”Find vej” er Myrthuegårds anden sommeraktivitet, der sender familierne på oplevelse i naturen. Det er en slags skattejagt, der kræver samarbejde og samtidig giver lidt sved på panden og et godt grin. Posterne er malede pæle med en lille tang, som man kan bruge til at klippe i sit orienteringskort, når man har fundet posten. Orienteringskortene ligger i Svalehuset ved Myrthuegård.

Pak madkurven til en hyggelig dag

Begge Myrthuegårds nye tilbud er åbne for alle familier, og alle kan være med. Det er en god idé at pakke en madkurv og gøre en hyggelig dag ud af turen. Der er offentlige toiletter på Myrthuegård.

Port til Vadehavet

Myrthuegårds nye aktiviteter lægger sig op ad kampagnen ”Sammen i bevægelse”, hvor DR og nationale idrætsorganisationer i 2021 inspirerer danskerne til mere bevægelse og fællesskab. Det lokale initiativ bakker samtidig op om Myrthuegård som port til Vadehavet, og her er der fokus på at inspirere folk til at komme ud at opleve nationalparkens natur.

Kontakter

Dorte Vind, leder af MYRTHUE - Natur, Kultur & Læring, tlf. 27 74 12 77, dv@esbjerg.dk

Billeder

Foto: Myrthuegård
Foto: Myrthuegård
Download
Foto: Myrthuegård
Foto: Myrthuegård
Download
Foto: Myrthuegård
Foto: Myrthuegård
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum