Industriens PensionIndustriens Pension

Better Energy og Industriens Pension går sammen om historisk milliardinvestering i nye danske solcelleparker

Del

Med et nyt partnerskab mellem Industriens Pension og energiselskabet Better Energy bliver mere end 400.000 danskere nu medejere af nye solcelleparker i Danmark og forventeligt også Polen for en samlet anlægssum på op til 4 mia. kr. Der er tale om den største danske solcelleinvestering nogensinde og et gennembrud for solcellemarkedet i Danmark.

Foto: Better Energy.
Foto: Better Energy.

Industriens Pension og energiselskabet Better Energy indgår en historisk stor aftale, der for alvor vil sætte skub i udbredelsen af solcelleparker, som drives uden statsstøtte. De første fem solcelleparker, der er omfattet af aftalen, er allerede taget i drift, mens størstedelen af parkerne forventes opført og i drift i løbet af 2021 og 2022.

”For første gang bliver danske pensionskroner anvendt til at understøtte en massiv skalering af statsstøttefri grøn energi i Danmark. Vores partnerskab med Industriens Pension er med til at markere starten på en ny grøn æra. Det næste kapitel i den grønne omstilling vil netop handle om, at vedvarende energiproduktion skal udrulles og accelereres uden statsstøtte, og det skal samtidig ske med et bredt folkeligt medejerskab. Det er præcis det, vi sikrer med denne aftale,” forklarer Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy.

Hurtigere skalering af den grønne omstilling
Better Energy udvikler, bygger og driver solcelleparkerne. Der er tale om et 50/50-partnerskab mellem Industriens Pension og Better Energy på ejerskabet af de færdigbyggede parker, hvor Better Energy fortsat forestår driften.

”Vi er virkelig glade for investeringen, som vi forventer vil sikre et solidt, langsigtet afkast til medlemmerne og samtidig bidrage markant til hurtigere skalering af den grønne omstilling. Det er første gang, at solenergi udrulles i denne skala i Danmark, og investeringen markerer et egentlig gennembrud for solceller herhjemme,” siger Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

Samlet investering på 4 mia. kr.
Investeringen forventes i alt at indeholde 1,5 mia. kr. egenkapital fra de to parter, der suppleres med langsigtet anlægsfinansiering på solcelleparkerne typisk i form af realkredit. Det forventes, at den samlede investering med egenkapital og anlægsfinansiering samlet set kommer op på knap 4 milliarder kroner.

”Med denne aftale skabes en robust partnerskabsmodel for, hvordan den grønne omstilling hurtigere kan skaleres. Og hvis vi i Danmark skal have en rimelig chance for at nå vores klimamål, så er det bydende nødvendigt,” siger Mark Augustenborg Ødum, EVP Partnerships i Better Energy, som understreger, at tæt samarbejde og stærke partnerskaber er vejen til at realisere grøn omstilling.

Det er planen, at omkring tre fjerdedele af parkerne opføres i Danmark, mens den resterende del forventes opført i Polen. Den samlede kapacitet for solparkerne forventes at udgøre omtrent 1 GW, svarende til en årlig reduktion på over 350.000 ton CO2.

Kontakter

Laurits Harmer Lassen, pressechef i Industriens Pension, mobil: 29 39 66 76

Medine Duvarci, Sustainability Manager i Better Energy, mobil: 28 80 81 83

Billeder

Foto: Better Energy.
Foto: Better Energy.
Download

Information om Industriens Pension

Industriens Pension
Industriens Pension
Nørre Farimagsgade 3
1364 København K

https://www.industrienspension.dk/

Om Better Energy
Better Energy er et bæredygtigt energiselskab, der skaber ny grøn energi. Better Energy udvikler, bygger og driver solcelleparker, der forsyner virksomheder, byer og lande med grøn energi. Better Energy er en af Europas hurtigst voksende bæredygtige energiselskaber med en projektportefølje på over 6 GW ny solcellekapacitet. www.betterenergy.com

 

Om Industriens Pension

Industriens Pension er blandt Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskaber med ca. 410.000 medlem­mer. Ca. 8.000 virksomheder inden for industri og fødevarebranchen i Danmark indbetaler til pensions­ordningen. De samlede investeringer udgør 188 mia. kr. Mere information på www.industrienspension.dk

Følg pressemeddelelser fra Industriens Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Pension

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum