Nets

Betal nemt og hurtigt med Dankort på mobilen fra ”låst skærm”

Del

Nu kan alle med en iPhone foretage hurtige betalinger med Dankort på mobilen fra ”låst skærm”, når de handler i en af Dansk Supermarked Groups forretninger, og godkende køb over 200 kr. med touch-ID i alle de forretninger, der tager imod Dankort på mobilen.

For tre uger siden åbnede Dansk Supermarked Group for, at en afgrænset brugergruppe kunne afprøve Dankort-betaling med mobilen i alle Netto, Føtex, Bilka og Salling varehuse, uden at de først skulle aktivere telefonen. Nu bredes muligheden med betaling fra låst skærm ud til alle.

Fra i dag kan alle med en Dankort app eller en wallet fra Spar Nord Bank, Sydbank, Nykredit Bank, Arbejdernes Landsbank, Lån og Spar Bank eller et af de 60 lokale pengeinstitutter, der er gået sammen om My Wallet, betale fra låst skærm med deres iPhone i alle Dansk Supermarked Groups forretninger, og godkende køb over 200 kr. med touch-ID i alle forretninger, der tager imod Dankort på mobilen.

- Danskerne har taget de kontaktløse betalinger til sig, og på kort tid har vi vænnet os til denne nye og hurtigere måde at betale på. Vi giver nu mulighed for at foretage kontaktløse betalinger via mobilen på en måde, som kan matche den brugeroplevelse, som vi kender fra det fysiske Dankort, siger Jeppe Juul-Andersen, vicedirektør i Nets og ansvarlig for Dankort.

Pengeinstitutternes wallets klar til låst skærm-betalinger for alle
Ved køb på op til 200 kr. føres mobilen blot hen til terminalen ved den sorte boks – så er der betalt. Handler man for over 200 kr., skal købet godkendes med en kode, som når man betaler kontaktløst med sit fysiske Dankort. Det bliver nu muligt at vælge godkendelse med touch-ID i stedet for kode.

- At betale fra låst skærm og godkende beløbet med touch-ID løfter brugeroplevelsen og gør betalingen med mobiltelefonen hurtig og nem. Vi er stolte over at kunne tilbyde vores kunder med en iPhone denne mulighed. Brugere af vores Android-løsning har kunnet betale fra låst skærm siden begyndelsen af april måned, siger Jesper Schiøler, der er formand for BOKIS, som repræsenterer medlemmerne af Lokale Pengeinstitutter og Landsdækkende banker.

Dansk Supermarked Group er klar
I Dansk Supermarked Group har medlemmerne af Dankort Idea Lab de seneste uger kunnet afprøve betalinger med låst skærm, og nu åbnes muligheden for alle kunder:

- Nu tilbyder vi alle danskere, der ønsker at betale med mobilen, muligheden for at gøre dette så brugervenligt som muligt. Vores kunder har taget rigtigt godt imod det kontaktløse Dankort, og tilbagemeldinger i de seneste uger, hvor kunderne har testet betaling med låst skærm, har været positive. Derfor er vi glade for nu at kunne tilbyde alle et betalingsalternativ på mobilen, der kan matche den brugeroplevelse, som de kender fra deres kontaktløse Dankort, siger Jens Freiberg, leder af IT Business Support i Dansk Supermarked Group.

Flere butikskæder vil i de kommende måneder gøre betalinger med Dankort på mobilen tilgængelige – også på samme hurtige måde, som det nu er muligt i Dansk Supermarked Group.

Kontakter

Søren Winge, pressechef i Nets
T: +45 29 48 26 46
E: swing@nets.eu

Lisbeth Nielsen, kommunikationschef i BOKIS
T: +45 20 21 02 30
E: ln@lopi.dk

Billeder

Information om Nets

Nets
Nets
Lautrupbjerg 10
2750 Ballerup

44 68 44 68https://www.nets.eu/dk-da

Følg pressemeddelelser fra Nets

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Nets

Nets leverer første del af ny clearing infrastruktur i Ungarn4.9.2018 12:35pressemeddelelse

Sammen med sin lokale partner GIRO er Nets i fuld gang med at implementere en ny straks-clearing infrastruktur i Ungarn. En lokal tilpasset udgave af Nets internationale clearing-system, der forventes at være driftsklar i juli 2019, er nu leveret. Det er samme grundlæggende infrastruktur, der gik i luften i Danmark i november 2014, som nu også er ved at blive implementeret i både Italien, Slovenien og Ungarn. Fremover vil alle nye betalingsløsninger i Ungarn basere sig på den nyetablerede straks-clearing infrastruktur og Ungarerne vil dermed kunne foretage betalinger og overførsler på millisekunder, som vi i nogle år har kunnet herhjemme.

Danskernes brug af Dankort i juni 20189.7.2018 09:30pressemeddelelse

I juni steg antallet af betalinger med Dankort med 4,6 % og forbruget med Dankort med 1,8 % i forhold til samme måned sidste år. Oversigt over brug af Dankort i juni 2018 2018 2017 Vækst Samlet antal betalinger med Dankort (mio.) 114,3 109,3 4,6 % Dankort-forbrug i alt (mia. DKK)* 33,1 32,5 1,8 % Dankort-forbrug fysisk handel (mia. DKK) 25,2 - - Dankort-forbrug online (mia. DKK)* 6,3 - - Dankort-forbrug øvrige** 1,6 *Tallene for forbrug og betalinger er eksklusive pengeoverførsler via mobil, hvor Dankort er brugt. Disse overførsler udgør omkring 2-3% af det totale antal betalinger med Dankort. Tallene i tabellen er afrundet for overskuelighedens skyld. ** Dækker blandt andet over selvbetjening på broer, parkering, tankstationer osv. Kontaktoplysninger: Mads Allingstrup, presserådgiver hos Nets M: +45 29 48 26 46 E: maall@nets.eu

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum