Furesø Kommune

Besøgsrestriktionerne på Furesøs plejehjem er ophævet

Del

Langt de fleste beboere på Furesøs plejehjem er nu vaccineret for anden gang. Derfor ophæves besøgsrestriktionerne og beboerne kan få besøg af deres kære, dog med kraftig opfordring til at iagttage de gode corona-anbefalinger ved besøg.

90 procent af beboerne på Furesøs plejehjem er blevet færdigvaccineret mod corona. Det samme er mange ansatte. Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed ophævet besøgsrestriktionerne på Furesøs plejehjem undtagen i Blommehaven på Lillevang, som dog forventes at blive ophævet inden længe.

”Det er meget glædeligt, at beboerne på vores plejehjem nu kan modtage flere besøg. Selvom de ansatte har gjort en kæmpe indsats for at holde humøret oppe, er der intet så godt som familiebesøg. Dog vil jeg appellere til, at pårørende følger anbefalingerne fra plejehjemmene om stadig at holde afstand, spritte af og bære mundbind. Der er stadig smitte i hovedstadsområdet, og vi vil endelig ikke have den ind på plejehjemmene”, siger Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (A).

Plejehjemmene beder pårørende om at holde to meters afstand til den ældre, bære mundbind under besøget og spritte hænder. De opfodrer også til, at man lader sig teste inden besøget. Det kan man både gøre i Farum Arena, der har åbent alle dage fra kl. 8-20, og i Værløse Hallerne i uge 9 fra tirsdag-søndag kl. 8-13.45.

Pop up-vaccinationer

Der har også været gang i vaccinationerne til kommunens allerældste, der modtager pleje og praktisk hjælp fra kommunen. To gange har der været pop up-vaccinationscentre på Skovgården i Værløse. Her er 149 borgere og 28 ansatte blevet vaccineret.

Der bliver planlagt endnu et tilbud om pop up-vaccination på Skovgården i uge 10. Målgrupperne for denne pop up-vaccination er primært borgere i målgrupperne 2 og 3. Dernæst borgere i målgruppe 5. Fælles for målgruppen er, at man har brug for kommunens hjælp til at komme til og fra vaccinationssted.

Furesø Kommune forventer, at der bliver mulighed for udkørende vaccinationsfunktion til botilbud fra uge 9.

Kontakter

Anette Helt Hansen, , Områdeleder, Sundhed, Træning, Aktivitet og Rehabilitering, og Sundhedsfaglig Uddannelsesenhed, tlf. 7216 4333.

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum