Furesø Kommune

Besøg af pårørende på Furesøs plejehjem

Del

Den 11. juni modtog alle landets kommuner et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, at besøg på plejehjem altovervejende skal foregå på udendørs arealer. En vigtig lempelse er dog, at det nu også tillades, at udvalgte ældre efter aftale kan få besøg indendørs.

”De mest sårbare ældre bor på vores plejehjem i Furesø, og dem passer vi ekstra godt på i en tid, hvor coronavirus kan føre til alvorlig sygdom og død. Den seneste beslutning fra Sundheds- og Ældreministeriet indeholder en lempelse, som en lille gruppe af vores borgere bliver meget glade for. Nu bliver det nemlig tilladt, at de ældre, der fx ikke kan forlade deres bolig eller af anden grund ikke kan deltage i udendørs besøg, kan udpege 1-2 nære pårørende, der fremover kan besøge dem indendørs”, siger Matilde Powers (S), formand for Udvalg for social forhold, sundhed og et godt seniorliv.

Påbud: Som udgangspunkt kun udendørsbesøg

Sammen med Bekendtgørelsen fra Sundheds- og Ældreministeriet modtog Furesø den 11. juni et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om besøg på plejehjem og midlertidige pladser.

Påbuddet fastslår, at besøg altovervejende fortsat skal foregå på udendørs arealer. Det betyder, at nogle borgere vil opleve af få nej til at besøge deres kære indendørs. Besøg på indendørs arealer kan kun ske, hvis besøget sker i en kritisk situation, eller nu også hvis besøget ikke kan foregå udendørs, og der er udpeget 1-2 faste besøgspersoner. Hvorvidt den ældre kan modtage besøg indendørs afhænger af en individuel, sundhedsfaglig vurdering.

Matilde Powers fortæller, at pårørende kontakter hende og spørger, om de ikke nok må besøge deres familiemedlemmer indendørs eller gøre det, de ellers plejer.

”Jeg forstår godt de pårørende. Det gør ondt ikke at kunne besøge sine kære lige, når man har lyst, give dem knus og sidde i boligen og være sammen. Påbuddet understreger, at besøg altovervejende skal foregå udendørs. På alle plejehjem hjælper vores medarbejdere derfor så meget som muligt med, at pårørende kan besøge deres kære i telte, udenfor på en terrasse eller opfordrer til en gåtur. Der bliver også lavet ekstra aktiviteter på plejehjemmene, så vores ældre trives trods de skrappe regler får besøg. Andre steder i landet har man ulykkeligvis oplevet udbrud på plejecentre. Det vil vi rigtig gerne undgå i Furesø, og det kræver meget af både pårørende, medarbejdere og ledere at lykkes med det”, siger Matilde Powers.

Pårørende i Furesø kan besøge deres kære udendørs op til 2-3 gange om ugen. Alle skal aftale tid i forvejen hos plejehjemmet. Her aftales der, om besøget fx skal foregå i telt, på terrassen eller være en gåtur i nærområdet, eller om den ældre er en af dem, der er omfattet af muligheden for besøg i bolig

Kontakter

Matilde Powers (S), formand for Udvalg for social forhold, sundhed og et godt seniorliv, tlf. 7216 5646

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum