Besøg abernes verden

Aber – vores vilde familie er verdens hidtil mest omfattende udstilling om primater, og den fortsætter Statens Naturhistoriske Museums række af særudstillinger, som sætter fokus på mennesket og naturen. Udstillingen er en fejring af vores nærmeste nulevende slægtninge i al deres mangfoldighed. Gennem mødet med mere end 50 arter i regnskovsagtige omgivelser, giver udstillingen et fascinerende indblik i primaternes verden og en bedre forståelse af os selv og den natur, vi fortsat er en del af.
- Vi mennesker er også primater, så vi kan se os selv i aberne og bruger dem ofte til at forklare menneskelig adfærd, hvad enten det er omsorg, sociale bånd eller aggressivitet. Når vi på den måde spejler os i vores nærmeste slægtninge, oplever vi evolutionen på nye måder, og med større forståelse for vores egen rolle i naturen på godt og ondt, fortæller Peter C. Kjærgaard, direktør for Statens Naturhistoriske Museum.
Der er 521 nulevende arter af primater - inkl. mennesket. Nogle kender vi godt, ikke mindst de store menneskeaber som gorillaer og chimpanser, men blandt primaterne er også forunderlige og fascinerende halvaber som lemurer, lorier og galagoer. Aber – vores vilde familie viser, hvordan mange af arterne er truede, fordi vi med vores levevis ødelægger primaternes levesteder, ligesom vi mange steder driver en ubønhørlig jagt på dem.
- I dag er 2 ud af 3 arter af primater truede, og nogle er på randen af udryddelse. Men udstillingen fortæller også historien om, hvordan vi kan redde arter fra udryddelse, når vi gør en indsats og beskytter dem. Det er det vigtige positive budskab: Det nytter at gøre noget, fortæller Peter C. Kjærgaard.
Oplevelser for hele familien
Aber – vores vilde familie er fuld af viden, leg og alvor, og taler til både børn og voksne. Den spændende regnskovstemning og interaktive formidling giver gæsterne nye spændende oplevelser, mens vi lærer om abernes sociale adfærd og kommunikation.
Der er flere aktiviteter for hele familien. Blandt andet i Abe-værkstedet, hvor de besøgende kan undersøge kranier og knogler og lære mere om alverdens aber. De kan efterabe abernes ansigter og lave deres helt egen abemaske til at tage med hjem. I udstillingerne møder gæsterne museets værter, som har fundet spændende genstande frem og fortæller de gode historier fra abernes verden.
Du kan læse mere om udstillingen og de mange aktiviteter for hele familien her.
Fakta
Der anvendes udelukkende genbrugsmaterialer i udstillingen, og alle de brugte materialer og genstande kan genanvendes.
Alle de udstillede primater er døde af naturlige årsager og indsamlet over en tiårig periode af National Museums Scotland.
Udstillingen er udviklet i samarbejde med National Museums Scotland og Nomad Exhibitions og bliver vist fra den 17. maj 2023 til 25. februar 2024 på Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7.
Kontakter
Bent BøkmanPR- og pressemedarbejderStatens Naturhistoriske Museum
Tlf:53 83 30 41bent.boekman@snm.ku.dkBilleder








Information om Statens Naturhistoriske Museum - Københavns Universitet

Øster Voldgade 5-7
1350 København K
35 32 22 22https://snm.ku.dk/
Statens Naturhistoriske Museum er nationalmuseum for naturhistorien i Danmark. Museet er smukt beliggende i hjørnet af Botanisk Have nær Nørreport Station.
Følg pressemeddelelser fra Statens Naturhistoriske Museum - Københavns Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Statens Naturhistoriske Museum - Københavns Universitet
Kom tæt på menneskets vilde familie8.5.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den 17. maj åbner en ny særudstilling på Statens Naturhistoriske Museum: Aber – vores vilde familie. Her kan hele familien opleve, hvor meget vi ligner vores nærmeste nulevende slægtninge, og hvor forbundet mennesket stadig er med naturen.
City Nature Challenge 202324.4.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fra den 28. april til og med 1. maj deltager København i City Nature Challenge. I løbet af fire dage kan alle hjælpe med at undersøge hvilke vilde dyr, planter og svampe, der findes i vores hovedstad, og på samme tid bidrage med vigtig viden om arternes udbredelse og antal.
Naturhistoriske samlinger skal være med til at løse det 21. århundredes største udfordringer24.3.2023 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Statens Naturhistoriske Museum er med i den hidtil største kortlægning af vores globale naturarv. Kortlægningen omfatter over 70 af verdens største naturhistoriske museer, 28 lande og mere end 1 milliard genstande. For første gang nogensinde får vi indsigt i, hvad disse samlinger rummer. Resultater bliver offentliggjort i det anerkendte tidsskrift Science den 23. marts 2023.
Find foråret og hjælp forskerne3.3.2023 00:00:00 CET | Pressemeddelelse
Forskerne har brug for at vide mere om, hvad klimaændringerne betyder for den danske natur. Nu kan du hjælpe dem ved at deltage i projektet Find Foråret.
Prisbelønnet producent fra Statens Naturhistoriske Museum får ny film på CPH:DOX28.2.2023 13:38:53 CET | Pressemeddelelse
Geocenter Danmark og Statens Naturhistoriske Museum har fået en ny dansk videnskabsfilm - The Color of Ice - optaget på festivalen CPH:DOX
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum