Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for juli 2018

Del

Der blev 400 færre ledige i juli 2018, viser tal fra Danmarks Statistik. Samlet er der godt 107.000 ledige.

Ledigheden er faldet i juli 2018. Der var således 400 færre ledige end måneden før. Ledigheden er uændret på 3,9 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 107.300 personer. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Ifølge Danmarks Statistik kan det fortsat forventes, at der er lettere øget usikkerhed i såvel ledighedsniveauet som i udviklingen fra måned til måned fra og med juli 2017, hvor datakilderne vedrørende dagpengemodtagerne blev ændret.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- I juli måned ser vi et fald i ledigheden. Samtidig fortsætter beskæftigelsen med at slå rekord, og det understreger, at dansk økonomi er i topform. Siden sommeren 2015 er der kommet 144.800 job i den private sektor, og i juni 2018 var der næsten 2,75 millioner personer i job. Det er det højeste antal lønmodtagere i Danmark nogensinde.

- Vi skal udnytte, at der er godt gang i hjulene og efterspørgsel på arbejdskraft. Her er det vigtig, at man som ledig får den rigtige hjælp og ikke render panden mod en bureaukratisk mur. Derfor har Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti netop indgået en aftale, der er en gennemgribende ændring af beskæftigelsesindsatsen.

- Det er historisk, at vi på den måde rydder ud i regeljunglen og skaber mere enkle regler. For borgerne, virksomhederne og kommunerne. Vi får fx sat en stopper for kravet om, at ledige skal søge arbejde, selvom de har fået et job, de snart begynder på. Og digitale løsninger gør fremover livet lettere for virksomhederne, som slipper for blanketter og andre former for registrering. Mens kommunerne får større frihed til at vælge den rigtige indsats.

- Med den større frihed følger også et større ansvar. Vi vil derfor følge kommunernes indsats tæt og skride ind over for de kommuner, der ikke lever op til deres ansvar. Ingen må blive overladt til sig selv.

- I en tid med økonomisk opsving skal vi også sikre, at virksomhederne kan få den arbejdskraft, de har brug for. Det skal vi gøre ved at opkvalificere flere, men vi skal også gøre det lettere for virksomhederne at hente kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Ellers risikerer vi, at manglen på arbejdskraft koster ordrer og dermed arbejdspladser. Regeringen kommer derfor snart med et udspil, der er en del af den netop fremlagte finanslov. For at få input mødtes integrationsminister Inger Støjberg og jeg i sidste uge med arbejdsmarkedets parter.

Se ledighedstallene her.

Kontakt beskæftigelsesministeriets pressetelefon: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum