Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 2018

Del

Den private beskæftigelse steg med 2.600 job i februar. Dermed slår beskæftigelsen rekord i det private.

I februar 2018 var der 2.732.400 personer i job. Beskæftigelsen er i alt steget med 191.500 siden september 2012. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.600 flere i job i februar måned.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Der er nu flere beskæftiget i den private sektor, end der var før krisen, og det er dermed det højeste antal beskæftigede nogensinde i det private. Måneden før slog den samlede beskæftigelse alle rekorder, så det går meget godt. Alene siden regeringen tiltrådte i sommeren 2015, er der skabt 129.300 flere private jobs.

- Det er meget positivt, at private virksomheder i stor stil efterspørger nye ansatte. Det er samtidigt vigtigt, at virksomhederne kan få de hænder, der er brug for, ellers kan det sætte en stopper for opsvinget.

- Vi har lavet en række initiativer for at forebygge flaskehalse, men det kan ikke stå alene i tid, hvor der allerede er mangel på arbejdskraft i nogle brancher og områder. Derfor vil regeringen bl.a. også styrke virksomhedernes muligheder for at ansætte relevant udenlandsk arbejdskraft.

- Det ændrer ikke på, at gode tider også skal bruges til at få flere med. Vi har lavet en trepartsaftale om integration, der bl.a. betyder, at nyankomne flygtninge nu som udgangspunkt ses som jobparate. Vi kan se, at flere flygtninge arbejder nu end tidligere. Vi har også med over 260 millioner kroner fra satspuljen sikret, at folk, der har været på kontanthjælp længe, får en ekstra indsats. Og vi vil senere komme med udspil på handicapområdet.

- Mennesker med handicap har meget at tilbyde landets virksomheder og vil gerne være en del af det arbejdende fællesskab. Alt for få mennesker med handicap er i dag en del af arbejdsmarkedet, selv om de har værdifulde kompetencer, der kan bruges mange steder.

Se beskæftigelsestallene her.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 201928.6.2019 09:26:27 CESTPressemeddelelse

Ledigheden faldt i maj 2019 med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 102.500 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er uændret på 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: "Det er rigtig glædeligt, at ledigheden fortsætter med at falde. Det skyldes ikke mindst, at vi er i en højkonjunktur, og her er det regeringens hovedopgave at sikre, at flere får glæde af opsvinget. Jeg vil arbejde hårdt for et velfungerende arbejdsmarked, som flest muligt kan blive en del af." "Det handler blandt andet om, at dem med mindst uddannelse får løftet deres kvalifikationer. Det vil vi gøre via en målrettet beskæftigelses- og opkvalificeringsindsats, herunder for de mange unge, som hverken er i job eller i uddannelse. Det er dem, som har det sværest, hvis konjunkturerne vender, og det er samtidig en god investering for virksomhederne, der mangler kvalificeret arbejdskraft." "Endelig vil vi også sikre, at flygtninge og indvan

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum