Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 2018

Del

Den private beskæftigelse steg med 2.600 job i februar. Dermed slår beskæftigelsen rekord i det private.

I februar 2018 var der 2.732.400 personer i job. Beskæftigelsen er i alt steget med 191.500 siden september 2012. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.600 flere i job i februar måned.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Der er nu flere beskæftiget i den private sektor, end der var før krisen, og det er dermed det højeste antal beskæftigede nogensinde i det private. Måneden før slog den samlede beskæftigelse alle rekorder, så det går meget godt. Alene siden regeringen tiltrådte i sommeren 2015, er der skabt 129.300 flere private jobs.

- Det er meget positivt, at private virksomheder i stor stil efterspørger nye ansatte. Det er samtidigt vigtigt, at virksomhederne kan få de hænder, der er brug for, ellers kan det sætte en stopper for opsvinget.

- Vi har lavet en række initiativer for at forebygge flaskehalse, men det kan ikke stå alene i tid, hvor der allerede er mangel på arbejdskraft i nogle brancher og områder. Derfor vil regeringen bl.a. også styrke virksomhedernes muligheder for at ansætte relevant udenlandsk arbejdskraft.

- Det ændrer ikke på, at gode tider også skal bruges til at få flere med. Vi har lavet en trepartsaftale om integration, der bl.a. betyder, at nyankomne flygtninge nu som udgangspunkt ses som jobparate. Vi kan se, at flere flygtninge arbejder nu end tidligere. Vi har også med over 260 millioner kroner fra satspuljen sikret, at folk, der har været på kontanthjælp længe, får en ekstra indsats. Og vi vil senere komme med udspil på handicapområdet.

- Mennesker med handicap har meget at tilbyde landets virksomheder og vil gerne være en del af det arbejdende fællesskab. Alt for få mennesker med handicap er i dag en del af arbejdsmarkedet, selv om de har værdifulde kompetencer, der kan bruges mange steder.

Se beskæftigelsestallene her.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Regeringen vil indføre ret til tidlig pension i denne valgperiode12.9.2019 09:45:39 CESTPressemeddelelse

Regeringen arbejder på en model for tidlig pension, der efter planen skal præsenteres næste år. Derudover får Beskæftigelsesministeriet en enhed, der bliver øremærket pensionsområdet. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Regeringen vil indføre retten til tidlig tilbagetrækning i denne valgperiode. Det er vigtigt, fordi vi kan se, der er mennesker, som efter mange år på arbejdsmarkedet, er slidt ned. Og problemet bliver større i takt med, at vi hæver pensionsalderen allerede fra næste år. - De borgerlige har påstået, at vi er bundet af forliget om levetidsindeksering, så retten først kan gavne nedslidte efter næste valg måske helt fremme i 2024. Det er et forlig, vi står ved, men som vi hele tiden har sagt, og som Beskæftigelsesministeriet bekræfter igen, så er vi ikke bundet af regler eller forlig, der gør, at vi skal vente. Det er også på høje tid, at vi får en ordning, så folk, som har knoklet i hårde job fra en tidlig alder, kan trække sig værdigt tilbage. Der vil som l

Ny direktør til Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø2.9.2019 13:20:44 CESTPressemeddelelse

Steffen Bohni Nielsen bliver ny direktør for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Steffen Bohni Nielsen ansættes efter indstilling til beskæftigelsesministeren fra et enigt ansættelsesudvalg bestående af repræsentanter fra NFA's bestyrelse. Han kommer fra en stilling som partner hos PwC, hvor han har haft ansvaret for at opbygge den offentlige sektor som rådgivningsområde med særligt fokus på velfærdsområdet. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Med udnævnelsen af Steffen Bohni Nielsen får NFA en direktør med en forskningsmæssig baggrund og et stærkt fokus på at forene forskning af høj international standard med stor anvendelighed. Steffen Bohni Nielsen er desuden med sin ledelses- og forretningsmæssige erfaring den helt rigtige til at stå i spidsen for NFA. - NFA’s forskning bidrager til at sikre, at alle får et sundt arbejdsmiljø hele livet. Jeg har tiltro til, at NFA med Steffen Bohni Nielsen som direktør kan varetage opgaverne med stor dygtighed og en

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum