Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 2018

Del

Den private beskæftigelse steg med 2.600 job i februar. Dermed slår beskæftigelsen rekord i det private.

I februar 2018 var der 2.732.400 personer i job. Beskæftigelsen er i alt steget med 191.500 siden september 2012. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.600 flere i job i februar måned.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Der er nu flere beskæftiget i den private sektor, end der var før krisen, og det er dermed det højeste antal beskæftigede nogensinde i det private. Måneden før slog den samlede beskæftigelse alle rekorder, så det går meget godt. Alene siden regeringen tiltrådte i sommeren 2015, er der skabt 129.300 flere private jobs.

- Det er meget positivt, at private virksomheder i stor stil efterspørger nye ansatte. Det er samtidigt vigtigt, at virksomhederne kan få de hænder, der er brug for, ellers kan det sætte en stopper for opsvinget.

- Vi har lavet en række initiativer for at forebygge flaskehalse, men det kan ikke stå alene i tid, hvor der allerede er mangel på arbejdskraft i nogle brancher og områder. Derfor vil regeringen bl.a. også styrke virksomhedernes muligheder for at ansætte relevant udenlandsk arbejdskraft.

- Det ændrer ikke på, at gode tider også skal bruges til at få flere med. Vi har lavet en trepartsaftale om integration, der bl.a. betyder, at nyankomne flygtninge nu som udgangspunkt ses som jobparate. Vi kan se, at flere flygtninge arbejder nu end tidligere. Vi har også med over 260 millioner kroner fra satspuljen sikret, at folk, der har været på kontanthjælp længe, får en ekstra indsats. Og vi vil senere komme med udspil på handicapområdet.

- Mennesker med handicap har meget at tilbyde landets virksomheder og vil gerne være en del af det arbejdende fællesskab. Alt for få mennesker med handicap er i dag en del af arbejdsmarkedet, selv om de har værdifulde kompetencer, der kan bruges mange steder.

Se beskæftigelsestallene her.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for december 201821.2.2019 14:01:35Pressemeddelelse

I december 2018 var der 2.767.400 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.100 flere job i december måned. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - I december 2018 kom der 2.100 flere private job. Ser man tilbage til sommeren 2015, hvor regeringen kom til, er der i alt kommet 161.400 flere private job. - Beskæftigelsestallet for december måned viser igen, at dansk økonomi har det rigtig godt. BNP er fra 2015 til 2017 i gennemsnit vokset med over to pct. om året, og vi forventer det samme for 2018. Det er ikke kun godt for det danske samfund, men også for den enkelte dansker, der i de gode tider har lettere ved at finde arbejde. - Det kan også ses på antallet af personer i kontanthjælpssystemet. Fra april 2016 til oktober 2018 er antallet faldet med 31.900 såkaldte fuldtidspersoner, når man tager højde for sæsonudsving. Det er et fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere på over 20 pct. - Jobfremgangen har fået fat i hele Danmark, og nu er det især dansk

Stina Vrang Elias udpeget som formand for NFA8.2.2019 10:19:39Pressemeddelelse

Administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias er udpeget som ny bestyrelsesformand på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af NFA i henhold til ’Vedtægt for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø’. Stina Vrang Elias er udpeget for en 4-årig periode, som løber frem til og med 2022. Hun tager over efter professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, der har været formand for NFA’s bestyrelse siden 2001. Beskæftigelsesminister Troels Lund siger: - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får med Stina Vrang Elias en formand med stor viden og erfaring fra forsknings- og uddannelsesområdet og derudover et stort kendskab til det danske Arbejdsmarked. Jeg er helt sikker på, at Stina Vrang Elias er den rette til at omsætte forskningsresultater til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundt omkring i virksomhederne. Det er en vigtig dagsord

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum