Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for april 2018

Del

Lønmodtagerbeskæftigelsen stiger fortsat. I april kom der 3900 flere private job.

I april 2018 var der 2.736.600 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.900 flere job i april måned.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Den danske økonomi befinder sig et rigtig godt sted, og beskæftigelsen fortsætter med at slå rekord. Antallet af private job steg med 3.900 i april. Og ser man tilbage til sommeren 2015, så er der kommet 133.000 private job.

- Vi kan desværre også se, at flere virksomheder forgæves søger efter de medarbejdere, de har brug for. Rekrutteringsanalysen fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at der i foråret 2018 var ca. 16.800 forgæves rekrutteringer. Det er det højeste niveau i ti år. Det er noget, vi skal tage meget alvorligt, ellers er der risiko for, at det går ud over væksten og kan koste arbejdspladser.

- Regeringen foreslår derfor bl.a., at godt 20.000 flere på kontanthjælp bliver jobparate og dermed får en virksomhedsrettet indsats, som vi ved, er noget af det, der virker bedst. Ligesom vi lægger op til, at flere ledige skal kunne blive opkvalificeret indenfor brancher med efterspørgsel. Og efter sommerferien kommer regeringen med et udspil, der skal gøre det lettere at ansætte relevant udenlandsk arbejdskraft.

- Derudover forhandler vi om en forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Vi vil fjerne overflødige regler og bureaukrati. Der bliver mere frihed for kommunerne, men det vil få konsekvenser for kommuner, hvis der er borgere, der bliver overladt til sig selv. Det er nu med rekordhøj beskæftigelse, at vi har de bedste chancer for at få flere med.

Læs mere her.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum