Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 2019

Del

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. 

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige.

- Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet.

- Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre kommunerne til at lære af de kommuner, der klarer sig godt.

- Det er også vigtigt, at virksomhederne har adgang til kvalificeret arbejdskraft ellers kan det gå ud over væksten og dermed koste arbejdspladser. Vi skal opkvalificere flere, som vi bl.a. giver mulighed for med trepartsaftalen om voksen- og efteruddannelse, så de får de kompetencer, der er efterspurgt i virksomhederne. Det kan bare ikke stå alene, fordi man ikke bliver tømrer på 14 dage.

- Derfor giver vi nu også WorkinDenmark mulighed for at hjælpe virksomhederne med at rekruttere faglært arbejdskraft. Og derfor glæder det mig også meget, at Folketinget for nyligt har vedtaget, at det skal være lettere at hente dygtige udlændinge uden for EU hertil, blandt andet ved at gøre reglerne mindre bøvlede for virksomhederne.

- Det er også vigtigt, at færre bliver slidt ned af et dårligt arbejdsmiljø. Derfor er det godt, at vi har lavet en aftale, som tilfører godt 460 millioner de kommende tre år til Arbejdstilsynet. Det ændrer ikke på, at er man nedslidt, så skal man kunne trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet, som vi netop har lavet en aftale med en ny seniorpension. En ret der gælder uanset, hvilken branche man har arbejdet i.

Se ledighedstallene her.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Regeringen fremsætter lovforslag om midlertidigt børnetilskud6.11.2019 15:08:43 CETPressemeddelelse

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fremsætter i dag lovforslaget om det midlertidige børnetilskud, som regeringen og SF, Det Radikale Venstre og Enhedslisten blev enige om i september. Partierne har afsat en kvart milliard kroner om året til børnefamilierne, der er berørt af kontanthjælpsloftet eller modtager integrationsydelse. Pengene vil blive udbetalt med tilbagevirkende kraft fra august, og regeringen forventer, at ca. 27.900 børn vil få glæde af tilskuddet. Tilskuddet udgør 700 kr. pr. barn pr. måned for forældre på de laveste ydelser, 600 kr. pr. barn af enlige pr. måned og 550 kr. pr. barn pr. måned for de øvrige i målgruppen. Derudover får enlige forsørgere et supplerende tilskud på 650 kr. månedligt uafhængigt af antallet af børn. Tilskuddet gives til børn i alderen 0-14 år. Det vil fx betyde, at en enlig mor på kontanthjælp med to børn i alderen 0-14 år vil kunne få op til 1.850 kroner ekstra skattefrit om måneden. Tilskuddet er skruet sammen på en måde, så man ikke ka

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum