Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for juli 2018

Del

Der blev 400 færre ledige i juli 2018, viser tal fra Danmarks Statistik. Samlet er der godt 107.000 ledige.

Rubrik rettet

----

Ledigheden er faldet i juli 2018. Der var således 400 færre ledige end måneden før. Ledigheden er uændret på 3,9 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 107.300 personer. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. 

Ifølge Danmarks Statistik kan det fortsat forventes, at der er lettere øget usikkerhed i såvel ledighedsniveauet som i udviklingen fra måned til måned fra og med juli 2017, hvor datakilderne vedrørende dagpengemodtagerne blev ændret.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- I juli måned ser vi et fald i ledigheden. Samtidig fortsætter beskæftigelsen med at slå rekord, og det understreger, at dansk økonomi er i topform. Siden sommeren 2015 er der kommet 144.800 job i den private sektor, og i juni 2018 var der næsten 2,75 millioner personer i job. Det er det højeste antal lønmodtagere i Danmark nogensinde.

- Vi skal udnytte, at der er godt gang i hjulene og efterspørgsel på arbejdskraft. Her er det vigtig, at man som ledig får den rigtige hjælp og ikke render panden mod en bureaukratisk mur. Derfor har Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti netop indgået en aftale, der er en gennemgribende ændring af beskæftigelsesindsatsen.

- Det er historisk, at vi på den måde rydder ud i regeljunglen og skaber mere enkle regler. For borgerne, virksomhederne og kommunerne. Vi får fx sat en stopper for kravet om, at ledige skal søge arbejde, selvom de har fået et job, de snart begynder på. Og digitale løsninger gør fremover livet lettere for virksomhederne, som slipper for blanketter og andre former for registrering. Mens kommunerne får større frihed til at vælge den rigtige indsats.

- Med den større frihed følger også et større ansvar. Vi vil derfor følge kommunernes indsats tæt og skride ind over for de kommuner, der ikke lever op til deres ansvar. Ingen må blive overladt til sig selv.

- I en tid med økonomisk opsving skal vi også sikre, at virksomhederne kan få den arbejdskraft, de har brug for. Det skal vi gøre ved at opkvalificere flere, men vi skal også gøre det lettere for virksomhederne at hente kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Ellers risikerer vi, at manglen på arbejdskraft koster ordrer og dermed arbejdspladser. Regeringen kommer derfor snart med et udspil, der er en del af den netop fremlagte finanslov. For at få input mødtes integrationsminister Inger Støjberg og jeg i sidste uge med arbejdsmarkedets parter.

Se ledighedstallene her.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressetelefon: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for december 201821.2.2019 14:01:35Pressemeddelelse

I december 2018 var der 2.767.400 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.100 flere job i december måned. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - I december 2018 kom der 2.100 flere private job. Ser man tilbage til sommeren 2015, hvor regeringen kom til, er der i alt kommet 161.400 flere private job. - Beskæftigelsestallet for december måned viser igen, at dansk økonomi har det rigtig godt. BNP er fra 2015 til 2017 i gennemsnit vokset med over to pct. om året, og vi forventer det samme for 2018. Det er ikke kun godt for det danske samfund, men også for den enkelte dansker, der i de gode tider har lettere ved at finde arbejde. - Det kan også ses på antallet af personer i kontanthjælpssystemet. Fra april 2016 til oktober 2018 er antallet faldet med 31.900 såkaldte fuldtidspersoner, når man tager højde for sæsonudsving. Det er et fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere på over 20 pct. - Jobfremgangen har fået fat i hele Danmark, og nu er det især dansk

Stina Vrang Elias udpeget som formand for NFA8.2.2019 10:19:39Pressemeddelelse

Administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias er udpeget som ny bestyrelsesformand på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af NFA i henhold til ’Vedtægt for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø’. Stina Vrang Elias er udpeget for en 4-årig periode, som løber frem til og med 2022. Hun tager over efter professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, der har været formand for NFA’s bestyrelse siden 2001. Beskæftigelsesminister Troels Lund siger: - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får med Stina Vrang Elias en formand med stor viden og erfaring fra forsknings- og uddannelsesområdet og derudover et stort kendskab til det danske Arbejdsmarked. Jeg er helt sikker på, at Stina Vrang Elias er den rette til at omsætte forskningsresultater til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundt omkring i virksomhederne. Det er en vigtig dagsord

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum