Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for december 2018

Del

Ledigheden er faldet i december 2018. Der var således 700 færre ledige end måneden før. Ledigheden er blevet nedjusteret for november måned, så ledigheden i både november og december nu ligger på 3,8 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 104.400 fuldtidspersoner i december. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.       

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Ledigheden fortsætter med at falde i december måned, samtidig med at flere og flere kommer i beskæftigelse. Det er positivt, at så mange flere har fået foden inden for på arbejdsmarkedet. Siden Lars Løkke Rasmussen overtog statsministerposten i sommeren 2015, er bruttoledigheden faldet med 20.600 fuldtidspersoner.

- Vi kan også se, at antallet på offentlig forsørgelse generelt rasler ned. Godt 60.000 færre fuldtidspersoner på tre år. Det svarer til, at udgifterne til offentlig forsørgelse er 4,8 mia. kr. lavere end i 2015. Det er en kæmpe gevinst for den enkelte, som kommer i job. Det er også en gevinst for samfundet, fordi det frigør penge til andre ting, som vi alle sammen nyder godt af, som fx skoler, hjælp til ældre og sundhed.

- Det er også nu med et opsving, at vi skal få alle med. Derfor har vi tidligere afsat over 420 mio. kr. til udsatte på kontanthjælp. Senest har vi givet penge, som sikrer alle, der har været mindst et år på kontanthjælp, en ekstra indsats. Det skylder vi dem, så chancerne for at komme videre stiger. Det kan fx være i et fuldtidsjob eller et fleksjob på få timer om ugen.

- Man skal samtidig sikre, at man som ledig står til rådighed. Ikke mindst i en situation som nu, hvor der er rift om hænderne. Derfor er det bekymrende, når man kan se, at næsten 30 procent af de jobparate ikke registrerede nogen jobsøgning i september. Det er selvfølgelig helt uacceptabelt. Derfor har jeg skrevet til alle landets kommuner og samtidig bedt de af dem, hvor problemet er størst, om at rette op. Når man er jobparat, skal man naturligvis søge job. Længere er den ikke.

Se tallene her.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I takt med alderen: Flere forventer at arbejde efter pensionen4.4.2019 08:15:58 CESTPressemeddelelse

Flere forventer at udskyde livet som folkepensionist jo tættere de kommer på pensionsalderen. Det viser tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der baserer sig på svar fra omkring 11.500 personer over 50 år. Kigger man på gruppen mellem 50 og 59 år med tungt eller hurtigt arbejde, så forventer otte procent at arbejde efter pensionen, mens det for dem mellem 60 og 64 år med tilsvarende arbejde er 15 procent. Det vil sige, at der næsten er tale om en fordobling. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er godt, at flere seniorer gerne vil tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet i takt med, at folkepensionsalderen nærmer sig. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så bliver vi ældre og har det heldigvis også bedre oppe i årene. Derfor er der behov for at flere, der kan, arbejder efter pensionen, hvis vi skal have råd til et stærkt velfærdssamfund. - Noget af udviklingen kan selvfølgeligt skyldes, at dem, der er nedslidte, har trukket sig tilbage, når de run

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum