Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for december 2018

Del

Ledigheden er faldet i december 2018. Der var således 700 færre ledige end måneden før. Ledigheden er blevet nedjusteret for november måned, så ledigheden i både november og december nu ligger på 3,8 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 104.400 fuldtidspersoner i december. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.       

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Ledigheden fortsætter med at falde i december måned, samtidig med at flere og flere kommer i beskæftigelse. Det er positivt, at så mange flere har fået foden inden for på arbejdsmarkedet. Siden Lars Løkke Rasmussen overtog statsministerposten i sommeren 2015, er bruttoledigheden faldet med 20.600 fuldtidspersoner.

- Vi kan også se, at antallet på offentlig forsørgelse generelt rasler ned. Godt 60.000 færre fuldtidspersoner på tre år. Det svarer til, at udgifterne til offentlig forsørgelse er 4,8 mia. kr. lavere end i 2015. Det er en kæmpe gevinst for den enkelte, som kommer i job. Det er også en gevinst for samfundet, fordi det frigør penge til andre ting, som vi alle sammen nyder godt af, som fx skoler, hjælp til ældre og sundhed.

- Det er også nu med et opsving, at vi skal få alle med. Derfor har vi tidligere afsat over 420 mio. kr. til udsatte på kontanthjælp. Senest har vi givet penge, som sikrer alle, der har været mindst et år på kontanthjælp, en ekstra indsats. Det skylder vi dem, så chancerne for at komme videre stiger. Det kan fx være i et fuldtidsjob eller et fleksjob på få timer om ugen.

- Man skal samtidig sikre, at man som ledig står til rådighed. Ikke mindst i en situation som nu, hvor der er rift om hænderne. Derfor er det bekymrende, når man kan se, at næsten 30 procent af de jobparate ikke registrerede nogen jobsøgning i september. Det er selvfølgelig helt uacceptabelt. Derfor har jeg skrevet til alle landets kommuner og samtidig bedt de af dem, hvor problemet er størst, om at rette op. Når man er jobparat, skal man naturligvis søge job. Længere er den ikke.

Se tallene her.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 201928.6.2019 09:26:27 CESTPressemeddelelse

Ledigheden faldt i maj 2019 med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 102.500 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er uændret på 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: "Det er rigtig glædeligt, at ledigheden fortsætter med at falde. Det skyldes ikke mindst, at vi er i en højkonjunktur, og her er det regeringens hovedopgave at sikre, at flere får glæde af opsvinget. Jeg vil arbejde hårdt for et velfungerende arbejdsmarked, som flest muligt kan blive en del af." "Det handler blandt andet om, at dem med mindst uddannelse får løftet deres kvalifikationer. Det vil vi gøre via en målrettet beskæftigelses- og opkvalificeringsindsats, herunder for de mange unge, som hverken er i job eller i uddannelse. Det er dem, som har det sværest, hvis konjunkturerne vender, og det er samtidig en god investering for virksomhederne, der mangler kvalificeret arbejdskraft." "Endelig vil vi også sikre, at flygtninge og indvan

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum