Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for april 2018

Del

Ledigheden faldt med 1.300 i april. Der er nu 110.300 ledige, og det svarer til 4 procent af arbejdsstyrken.

Ledigheden er faldet i april 2018. Der var således 1.300 færre ledige end måneden før, og dermed er ledigheden faldet fra 4,1 procent til 4,0 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 110.300 personer. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Ifølge Danmarks Statistik kan det fortsat forventes, at der er lettere øget usikkerhed i såvel ledighedsniveauet som i udviklingen fra måned til måned fra og med juli 2017, hvor datakilderne vedrørende dagpengemodtagerne blev ændret. I takt med, at der er opdaget indberetningsfejl er ledighedstallet blevet korrigeret bagudrettet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Ledigheden fortsætter med at falde i april måned. Det er positivt og også ventet, fordi beskæftigelsen er rekordhøj, og det går godt for dansk økonomi. Alene siden sommeren 2015 er der skabt 129.500 job i den private sektor.

- Samtidigt har antallet af kontanthjælpsmodtagere i en længere periode været faldende. I februar var der 22.700 færre i kontanthjælpssystemet end i april 2016, hvor kontanthjælpsloftet trådte i kraft. Det er glædeligt, at så mange mennesker er kommet væk fra kontanthjælpssystemet.

- I en tid, hvor der allerede er mangel på arbejdskraft i nogle brancher og områder, er det vigtigt, at virksomhederne kan få de hænder, de har brug for. Kan de ikke det, kan det bremse væksten. Derfor har vi netop fremlagt et udspil, som skal forebygge mangel på arbejdskraft. Regeringen vil med det nye udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller takke nej til et arbejde.

- Regeringen har derudover fremlagt 20 initiativer, der forenkler og skærper sanktionsreglerne og styrker kontrollen med offentlige ydelser. Bliver man væk fra fx et aktiveringstilbud, skal det have konsekvenser, og enhver skal helt tydeligt kunne se, hvor mange penge man mister, hvis man ikke møder op.

Se ledighedstallene her.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for december 201821.2.2019 14:01:35Pressemeddelelse

I december 2018 var der 2.767.400 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.100 flere job i december måned. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - I december 2018 kom der 2.100 flere private job. Ser man tilbage til sommeren 2015, hvor regeringen kom til, er der i alt kommet 161.400 flere private job. - Beskæftigelsestallet for december måned viser igen, at dansk økonomi har det rigtig godt. BNP er fra 2015 til 2017 i gennemsnit vokset med over to pct. om året, og vi forventer det samme for 2018. Det er ikke kun godt for det danske samfund, men også for den enkelte dansker, der i de gode tider har lettere ved at finde arbejde. - Det kan også ses på antallet af personer i kontanthjælpssystemet. Fra april 2016 til oktober 2018 er antallet faldet med 31.900 såkaldte fuldtidspersoner, når man tager højde for sæsonudsving. Det er et fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere på over 20 pct. - Jobfremgangen har fået fat i hele Danmark, og nu er det især dansk

Stina Vrang Elias udpeget som formand for NFA8.2.2019 10:19:39Pressemeddelelse

Administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias er udpeget som ny bestyrelsesformand på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af NFA i henhold til ’Vedtægt for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø’. Stina Vrang Elias er udpeget for en 4-årig periode, som løber frem til og med 2022. Hun tager over efter professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, der har været formand for NFA’s bestyrelse siden 2001. Beskæftigelsesminister Troels Lund siger: - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får med Stina Vrang Elias en formand med stor viden og erfaring fra forsknings- og uddannelsesområdet og derudover et stort kendskab til det danske Arbejdsmarked. Jeg er helt sikker på, at Stina Vrang Elias er den rette til at omsætte forskningsresultater til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundt omkring i virksomhederne. Det er en vigtig dagsord

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum