Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeren vil dykke ned i forskel på mænd og kvinders løn

Del

Beskæftigelsesministeriet vil nu undersøge, om man med nye metoder kan forklare den i dag uforklarlige forskel på mænds og kvinders løn.

Mænds løn er i dag fortsat mellem fire og syv procent højere end kvinders, selv når man tager højde for, at de arbejder i forskellige brancher og har forskellige uddannelser og erhvervserfaring bag sig.

Netop denne uforklarlige lønforskel vil Beskæftigelsesministeriet nu undersøge, om man kan forklare nærmere ved hjælp af eksempelvis nye metoder og andet data, end man hidtil har kunnet bruge.

Undersøgelsen vil skulle udarbejdes af en ekstern forsker efter en tilbudsrunde.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

"Med så stor en viden og datamængde, vi generelt har på arbejdsmarkedet, kan det ikke være rigtigt, at vi fortsat mangler så vigtigt en viden på lige præcis det her område. Vi bryster os af at være ét af de lande, der er længst fremme med ligestillingen på arbejdsmarkedet, og derfor skal vi selvfølgelig også vide så meget som muligt om, hvorfor der stadig er den her lønforskel."

"Så jeg ser frem til, at vi nu får belyst området i tæt dialog med arbejdsmarkedets parter. For selv om vi af de seneste rapporter kan se, at det går den rigtige vej – bruttolønforskellen er faktisk faldet med op til 5 procentpoint siden 2007 – så er der altså stadig den her resterende lønforskel."

"Vi vil følge undersøgelsen tæt og inddrage den i vores videre dialog med Folketinget såvel som arbejdsmarkedets parter."

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 201928.6.2019 09:26:27 CESTPressemeddelelse

Ledigheden faldt i maj 2019 med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 102.500 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er uændret på 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: "Det er rigtig glædeligt, at ledigheden fortsætter med at falde. Det skyldes ikke mindst, at vi er i en højkonjunktur, og her er det regeringens hovedopgave at sikre, at flere får glæde af opsvinget. Jeg vil arbejde hårdt for et velfungerende arbejdsmarked, som flest muligt kan blive en del af." "Det handler blandt andet om, at dem med mindst uddannelse får løftet deres kvalifikationer. Det vil vi gøre via en målrettet beskæftigelses- og opkvalificeringsindsats, herunder for de mange unge, som hverken er i job eller i uddannelse. Det er dem, som har det sværest, hvis konjunkturerne vender, og det er samtidig en god investering for virksomhederne, der mangler kvalificeret arbejdskraft." "Endelig vil vi også sikre, at flygtninge og indvan

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum