Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeren vil dykke ned i forskel på mænd og kvinders løn

Del

Beskæftigelsesministeriet vil nu undersøge, om man med nye metoder kan forklare den i dag uforklarlige forskel på mænds og kvinders løn.

Mænds løn er i dag fortsat mellem fire og syv procent højere end kvinders, selv når man tager højde for, at de arbejder i forskellige brancher og har forskellige uddannelser og erhvervserfaring bag sig.

Netop denne uforklarlige lønforskel vil Beskæftigelsesministeriet nu undersøge, om man kan forklare nærmere ved hjælp af eksempelvis nye metoder og andet data, end man hidtil har kunnet bruge.

Undersøgelsen vil skulle udarbejdes af en ekstern forsker efter en tilbudsrunde.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

"Med så stor en viden og datamængde, vi generelt har på arbejdsmarkedet, kan det ikke være rigtigt, at vi fortsat mangler så vigtigt en viden på lige præcis det her område. Vi bryster os af at være ét af de lande, der er længst fremme med ligestillingen på arbejdsmarkedet, og derfor skal vi selvfølgelig også vide så meget som muligt om, hvorfor der stadig er den her lønforskel."

"Så jeg ser frem til, at vi nu får belyst området i tæt dialog med arbejdsmarkedets parter. For selv om vi af de seneste rapporter kan se, at det går den rigtige vej – bruttolønforskellen er faktisk faldet med op til 5 procentpoint siden 2007 – så er der altså stadig den her resterende lønforskel."

"Vi vil følge undersøgelsen tæt og inddrage den i vores videre dialog med Folketinget såvel som arbejdsmarkedets parter."

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 201925.4.2019 09:17:07 CESTPressemeddelelse

I februar 2019 var der 2.776.400 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 400 flere job i februar måned. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Igen i februar ser vi, at antallet af private job fortsætter med at stige, og at beskæftigelsen på ny slår rekord. Ser man tilbage til sommeren 2015, er der kommet 168.500 flere private job. Det er meget positivt. - Samtidig ser vi, at markant flere arbejder ved siden af kontanthjælpen i småjob. På to år er antallet, der arbejder på den måde, steget med 30 procent. Det er godt, at flere har småjob, fordi det kan være en god måde at få foden inden for på arbejdsmarkedet. - Jeg er også rigtig glad for, at vi med forenklingen af beskæftigelsesindsatsen er blevet enige om, hvilke a-kasser der skal forsøge at løfte opgaven med at få flere ledige i arbejde. De ni udvalgte a-kasser har en enestående chance for at vise, at de med deres kendskab til medlemmerne er de rette til at matche ledige og virksomheder. - Det gør

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum