Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeren udpeger ny formand for Arbejdsmiljørådet

Del

Ny formand for Arbejdsmiljørådet bliver Cristina Lage. Hun afløser Lisbeth Lollike.

Cristina Lage bliver ny formand for Arbejdsmiljørådet, der rådgiver beskæftigelsesministeren om arbejdsmiljøpolitiske spørgsmål.


Cristina Lage er desuden bestyrelsesformand for Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og afløser Lisbeth Lollike, tidligere direktør for Personalestyrelsen, som stopper efter seks år på posten. 


Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Jeg er glad for, at Cristina Lage har påtaget sig den vigtige opgave at stå i spidsen for Arbejdsmiljørådet. Jeg vil samtidig gerne sige tak til Lisbet Lollike for den store indsats, hun har ydet som formand de sidste seks år. Arbejdsmiljøindsatsen har høj prioritet for regeringen, og vi kommer til at diskutere det indgående til efteråret, hvor vi modtager anbefalingerne fra det ekspertudvalg, som det seneste år har kulegravet hele området.

Cristina Lage siger:

- I en tid, hvor vi lever og arbejder længere, er det afgørende med et sundt arbejdsmiljø, både fysisk og psykisk. Jeg ser frem til at arbejde for, at vi hele tiden har så god en viden på området som muligt og dermed kan give politikerne det bedst mulige grundlag at træffe beslutninger på.

Arbejdsmiljørådet består af repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter.

Cristina Lage er 63 år og tidligere direktør for bl.a. Unipension. Udover formandsposten i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har hun en lang række bestyrelsesposter i dansk erhvervsliv. Hun tiltræder formandsposten den 22 august.

Kontakt Beskæftigelsesministeriet pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Stina Vrang Elias udpeget som formand for NFA8.2.2019 10:19:39Pressemeddelelse

Administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias er udpeget som ny bestyrelsesformand på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af NFA i henhold til ’Vedtægt for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø’. Stina Vrang Elias er udpeget for en 4-årig periode, som løber frem til og med 2022. Hun tager over efter professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, der har været formand for NFA’s bestyrelse siden 2001. Beskæftigelsesminister Troels Lund siger: - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får med Stina Vrang Elias en formand med stor viden og erfaring fra forsknings- og uddannelsesområdet og derudover et stort kendskab til det danske Arbejdsmarked. Jeg er helt sikker på, at Stina Vrang Elias er den rette til at omsætte forskningsresultater til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundt omkring i virksomhederne. Det er en vigtig dagsord

Danmark undgår unødige regler – virksomheder sparer 1,8 mia. kr.4.2.2019 15:50:36Pressemeddelelse

Virksomhederne vil samlet set spare 1,8 mia. kr. om året som følge af regeringens fokus på overimplementering af lovgivning fra EU. Det viser en opgørelse over det, man har fået ud af arbejdet i bl.a. Implementeringsrådet (IR) og regeringens Implementeringsudvalg (IU). Langt størstedelen af pengene stammer fra Fødevare- og landbrugspakken fra 2015, som bl.a. implementerede det såkaldte nitratdirektiv mindre byrdefyldt i forhold til tidligere, hvilket i sig selv har givet 1,5 mia. kr. i årlige byrdelettelser. Selv om Fødevare- og landbrugspakken ikke er behandlet i regeringens Implementeringsudvalg, der blev oprettet kort før pakkens vedtagelse, er den et væsentligt bidrag til regeringens arbejde med at reducere byrder i forbindelse med EU-lovgivning. Redskaber, der nu er en integreret del af IU-arbejdet, blev anvendt til at afsøge muligheder for at ændre implementeringen af nitratdirektivet. Dertil kommer ca. 200 mio. kr. fra udvalgets arbejde med bl.a. at undersøge og ændre eksisteren

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum