Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeren kritiserer kommunernes manglende samtaler med ledige

Del

Landets kommuner lever fortsat ikke op til minimumsreglerne for samtaler med ledige. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har indkaldt tre kommuner for at få en forklaring på den manglende overholdelse af reglerne samt sendt et brev til samtlige kommuner for at få rettet op på situationen.

Mange dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere, uddannelseshjælpsmodtagere og sygedagpengemodtagere får ikke den hjælp, de har krav på. I gennemsnit er det blot 64 pct. af disse borgere, der har fået det antal samtaler, de har krav på, og som har til formål at hjælpe dem ud af ledighedskøen.

Tidligere på året bad beskæftigelsesministeren landets kommuner stramme op på området. Særligt Næstved, Hillerød og Lejre kommuner blev bedt om at forbedre sig, da de lå dårligst. Men de seneste tal viser kun en lille forbedring blandt kommunerne generelt, og de tre kommuner har heller ikke hævet deres niveau tilstrækkeligt.

Derfor har Troels Lund Poulsen nu bedt Næstved, Hillerød og Lejre kommuner om at komme ind i Beskæftigelsesministeriet og forklare, hvad de vil gøre for at leve op til reglerne. Seks kommuner får en ekstra reprimande, da de i særlig grad bør forbedre sig, og skal sende en skriftlig redegørelse inden den 1. november 2018.

De seks kommuner er: Albertslund, Rudersdal, Køge, Holbæk, Bornholm og Tønder kommuner.

Alle kommuner får et brev, hvor ministeren indskærper, at han ikke accepterer, at ledige bliver overladt til sig selv i længere perioder.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

”Jeg er stærkt bekymret over, at kommunerne ikke har fokus på at få holdt de samtaler, som de ledige har krav på. Det er uacceptabelt. Vi ved, at en tidlig kontakt med ledige har god effekt på at bringe borgerne i job, så der er jo ikke tale om regler for reglernes skyld. Jeg er forundret over dette sløseri, da det i høj grad også er i kommunernes interesse at få folk væk fra offentlig forsørgelse.”

”Med den nye Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats får kommunerne større frihed til at give de ledige en indsats, men jeg vil gerne understrege, at jeg følger udviklingen meget nøje, og hvis kommunerne ikke kan finde ud af det, så må vi sætte ind med styring af deres indsats. Med aftalen vil nogle a-kasser også få et større ansvar for den tidlige kontakt med de ledige, og tallene for manglende samtaler i kommunerne taler også for, at andre får mulighed for at vise, hvad de kan.” 

Alle landets kommuner bliver samtidig opfordret til at deltagere i en række aktiviteter i løbet af efteråret med fokus på at forbedre kvalitet og rettidighed i samtalerne på landets jobcentre. Desuden står Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings regionale arbejdsmarkedskontorer til rådighed, hvis kommunerne har brug for hjælp og sparring

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Presse: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum