Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeren kritiserer kommunernes manglende samtaler med ledige

Del

Landets kommuner lever fortsat ikke op til minimumsreglerne for samtaler med ledige. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har indkaldt tre kommuner for at få en forklaring på den manglende overholdelse af reglerne samt sendt et brev til samtlige kommuner for at få rettet op på situationen.

Mange dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere, uddannelseshjælpsmodtagere og sygedagpengemodtagere får ikke den hjælp, de har krav på. I gennemsnit er det blot 64 pct. af disse borgere, der har fået det antal samtaler, de har krav på, og som har til formål at hjælpe dem ud af ledighedskøen.

Tidligere på året bad beskæftigelsesministeren landets kommuner stramme op på området. Særligt Næstved, Hillerød og Lejre kommuner blev bedt om at forbedre sig, da de lå dårligst. Men de seneste tal viser kun en lille forbedring blandt kommunerne generelt, og de tre kommuner har heller ikke hævet deres niveau tilstrækkeligt.

Derfor har Troels Lund Poulsen nu bedt Næstved, Hillerød og Lejre kommuner om at komme ind i Beskæftigelsesministeriet og forklare, hvad de vil gøre for at leve op til reglerne. Seks kommuner får en ekstra reprimande, da de i særlig grad bør forbedre sig, og skal sende en skriftlig redegørelse inden den 1. november 2018.

De seks kommuner er: Albertslund, Rudersdal, Køge, Holbæk, Bornholm og Tønder kommuner.

Alle kommuner får et brev, hvor ministeren indskærper, at han ikke accepterer, at ledige bliver overladt til sig selv i længere perioder.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

”Jeg er stærkt bekymret over, at kommunerne ikke har fokus på at få holdt de samtaler, som de ledige har krav på. Det er uacceptabelt. Vi ved, at en tidlig kontakt med ledige har god effekt på at bringe borgerne i job, så der er jo ikke tale om regler for reglernes skyld. Jeg er forundret over dette sløseri, da det i høj grad også er i kommunernes interesse at få folk væk fra offentlig forsørgelse.”

”Med den nye Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats får kommunerne større frihed til at give de ledige en indsats, men jeg vil gerne understrege, at jeg følger udviklingen meget nøje, og hvis kommunerne ikke kan finde ud af det, så må vi sætte ind med styring af deres indsats. Med aftalen vil nogle a-kasser også få et større ansvar for den tidlige kontakt med de ledige, og tallene for manglende samtaler i kommunerne taler også for, at andre får mulighed for at vise, hvad de kan.” 

Alle landets kommuner bliver samtidig opfordret til at deltagere i en række aktiviteter i løbet af efteråret med fokus på at forbedre kvalitet og rettidighed i samtalerne på landets jobcentre. Desuden står Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings regionale arbejdsmarkedskontorer til rådighed, hvis kommunerne har brug for hjælp og sparring

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Presse: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Stina Vrang Elias udpeget som formand for NFA8.2.2019 10:19:39Pressemeddelelse

Administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias er udpeget som ny bestyrelsesformand på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af NFA i henhold til ’Vedtægt for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø’. Stina Vrang Elias er udpeget for en 4-årig periode, som løber frem til og med 2022. Hun tager over efter professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, der har været formand for NFA’s bestyrelse siden 2001. Beskæftigelsesminister Troels Lund siger: - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får med Stina Vrang Elias en formand med stor viden og erfaring fra forsknings- og uddannelsesområdet og derudover et stort kendskab til det danske Arbejdsmarked. Jeg er helt sikker på, at Stina Vrang Elias er den rette til at omsætte forskningsresultater til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundt omkring i virksomhederne. Det er en vigtig dagsord

Danmark undgår unødige regler – virksomheder sparer 1,8 mia. kr.4.2.2019 15:50:36Pressemeddelelse

Virksomhederne vil samlet set spare 1,8 mia. kr. om året som følge af regeringens fokus på overimplementering af lovgivning fra EU. Det viser en opgørelse over det, man har fået ud af arbejdet i bl.a. Implementeringsrådet (IR) og regeringens Implementeringsudvalg (IU). Langt størstedelen af pengene stammer fra Fødevare- og landbrugspakken fra 2015, som bl.a. implementerede det såkaldte nitratdirektiv mindre byrdefyldt i forhold til tidligere, hvilket i sig selv har givet 1,5 mia. kr. i årlige byrdelettelser. Selv om Fødevare- og landbrugspakken ikke er behandlet i regeringens Implementeringsudvalg, der blev oprettet kort før pakkens vedtagelse, er den et væsentligt bidrag til regeringens arbejde med at reducere byrder i forbindelse med EU-lovgivning. Redskaber, der nu er en integreret del af IU-arbejdet, blev anvendt til at afsøge muligheder for at ændre implementeringen af nitratdirektivet. Dertil kommer ca. 200 mio. kr. fra udvalgets arbejde med bl.a. at undersøge og ændre eksisteren

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum