Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeren indkalder partier til møde om fortsat behov for tests på arbejdspladser og imødegåelse af smitte i boliger

Del

Det går fremad med antallet af færdigvaccinerede, men regeringen mener, at der fortsat er behov for at arbejdsgivere er pålagt at teste indrejsende arbejdskraft, og at boliger, der bliver stillet til rådighed af arbejdsgiver, er covid-19-sikre. Derfor har beskæftigelsesministeren indkaldt Folketingets partier til en drøftelse om en forlængelse af ministeriets tre love om test og bolig.

Lovene om arbejdsgivers ret til at pålægge test og krav til arbejdsgiver om test af indrejsende arbejdskraft, samt loven om forebyggelse af smitte med covid-19 i boliger, udløber alle d. 30. juni 2021 efter deres solnedgangsklausul.

Regeringen mener, at en forlængelse året ud understøtter regeringens offensive teststrategi og sikrer, at Danmark fortsat imødegår smitte, herunder nye variationer af smitte, fra udlandet. Med en forlængelse af loven om arbejdsgiveres ret til at pålægge lønmodtagere at blive testet, kan vi sikre, arbejdsgiverne også fortsat har et værdsat værktøj i pandemien. Arbejdstilsynet og kommunerne vil med forlængelse af lovene fortsat kunne kontrollere om arbejdsgiver lever op til kravet om at sikre testning af indrejsende arbejdskraft og til de krav, der gælder smitteforebyggelse i boligerne.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Det går fremad med antallet af færdigvaccinerede og genåbningen er i gang, men der er stadig behov for, at arbejdsgivere får testet indrejsende arbejdskraft, og at boliger, der bliver stillet til rådighed af arbejdsgiver, ikke udgør smittespredere. Derfor har jeg i dag indkaldt Folketingets partier til en drøftelse af muligheden for at forlænge ministeriets love om testning på danske arbejdspladser og kontrol af boliger, som arbejdsgiver stiller til rådighed, året ud.

Kontakt: Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 51 23 28 30.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Ydelseskommissionen inviterer til pressemøde30.5.2021 17:00:36 CEST | Pressemeddelelse

Ydelseskommissionen inviterer til pressemøde den 31. maj 2021 kl. 10, hvor kommissionen vil præsentere sine anbefalinger til et nyt kontanthjælpssystem. For at begrænse antallet af personer ved pressemødet pga. Covid-19 opfordres det til, at medierne begrænser antallet af journalister og teknikere til stede. Tilmelding er påkrævet og skal ske til pressevagten i Beskæftigelsesministeriet: 5123 2830 Der skal fremvises gyldigt pressekort, og pressekortet skal bæres synligt. Praktisk Dato: 31. maj 2021 Tid: 10.00 (der er adgang til lokalet fra kl. 8.30) Sted: Eigtveds Pakhus, Udenrigsministeriet Deltagere Ydelseskommissionens medlemmer deltager: Torben Tranæs (formand), forskningsdirektør og professor, VIVE Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune, fhv. socialminister og medlem af Folketinget Jon Kvist, professor, Roskilde Universitet Jytte Andersen, fhv. minister for ligestilling, by- og boligminister, arbejdsminister og fhv. medlem af Folketinget Lisbeth Pedersen, forsknings- og an

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for marts 202121.5.2021 12:28:28 CEST | Pressemeddelelse

Beskæftigelsen viser fortsat en opadgående tendens og i marts 2021 er der 2.769.000 personer i job. Det er en stigning på 6.000 lønmodtagere siden februar måned. Beskæftigelsen er således steget med 0,2 procent fra februar til marts. Blandt de offentligt ansatte steg beskæftigelsen med 3.000 personer. Sammenlignet med februar 2020, måneden umiddelbart før COVID-19 ramte Danmark, er der forsat 32.000 færre beskæftigede svarende til 1 procent færre personer. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Det glæder mig, at pilen nu for alvor peger i den rigtige retning med en stigning i beskæftigelsen for anden måned i træk, efter den delvise nedlukning af landet i forbindelse med anden bølge af Covid-19 betød et fald i beskæftigelsen i begyndelsen af året. - Vi forventer samtidig, at den positive udvikling i beskæftigelsen vil fortsætte de kommende måneder som følge af udbredelsen af vacciner og den gradvise genåbning af økonomien. Vi kan også konstatere, at der er

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum