Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Troels Lunds Poulsens kommentar til ledighedstallet for januar 2018.

Del

Der var 111.200 personer ledige i januar. Dermed er ledigheden er faldet med 2.000 fra december til januar.

Ledigheden er faldet i januar 2018. Der var således 2.000 færre ledige end måneden før, og dermed er ledigheden uændret på 4,1 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 111.200 personer. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Ifølge Danmarks Statistik kan det fortsat forventes, at der er lettere øget usikkerhed i såvel ledighedsniveauet som i udviklingen fra måned til måned fra og med juli 2017, hvor datakilderne vedrørende dagpengemodtagerne blev ændret.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- I januar måned ser vi igen et fald i ledigheden. Ser man på beskæftigelsen går det også meget godt. Faktisk er vi kun 1.100 fra den højeste beskæftigelse nogensinde, og alene siden sommeren 2015 er der kommet 119.800 flere private job.

- Det er godt, at ledigheden falder og flere kommer i job.  Også på kontanthjælpsområdet ser vi en meget positiv udvikling. I november var der 18.700 færre fuldtidspersoner i kontanthjælpssystemet end i april 2016, hvor kontanthjælpsloftet trådte i kraft. En ny effektanalyse fra Beskæftigelsesministeriet viser, at kontanthjælpsloftet virker og har fået flere i job eller uddannelse, og her er der taget hensyn til konjunkturer. Det er jeg glad for, men det overrasker mig ikke, at det betyder noget, når man ændrer reglerne. 

- Vi skal arbejde på at få flere med, og her må vi helt åbent sige, at ikke-vestlige indvandrere er overrepræsenteret i statistikkerne med overførselsindkomst. Ser vi på landets ghettoer er mere end fire ud af ti ikke i job. For at gøre op med den passive forsørgelseskultur vil regeringen reducere kontanthjælpen til folk, der vælger at flytte til de hårdeste ghettoområder, og vi vil forbyde, at personer på integrationsydelse flytter ind i disse områder. Vi bliver nødt til at gå radikalt til værks. Parallelsamfund er en alvorlig trussel mod sammenhængskraften i vores samfund.

- De gode tider betyder også, at vi ser stigende efterspørgsel på arbejdskraft. Vi ser, at der er begyndende tegn på mangel på arbejdskraft i flere brancher. Sammen med partierne bag beskæftigelsesreformen er der nu fordelt over 90 millioner kroner gennem en initiativpakke til i alt 36 projekter, der skal opkvalificere både ledige og beskæftigede og forebygge flaskehalse. Og regeringen har flere initiativer på vej på området.

Se ledighedstallene her.

Kontakt: Beskæftigelsesministeriets pressetelefon: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Stina Vrang Elias udpeget som formand for NFA8.2.2019 10:19:39Pressemeddelelse

Administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias er udpeget som ny bestyrelsesformand på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af NFA i henhold til ’Vedtægt for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø’. Stina Vrang Elias er udpeget for en 4-årig periode, som løber frem til og med 2022. Hun tager over efter professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, der har været formand for NFA’s bestyrelse siden 2001. Beskæftigelsesminister Troels Lund siger: - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får med Stina Vrang Elias en formand med stor viden og erfaring fra forsknings- og uddannelsesområdet og derudover et stort kendskab til det danske Arbejdsmarked. Jeg er helt sikker på, at Stina Vrang Elias er den rette til at omsætte forskningsresultater til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundt omkring i virksomhederne. Det er en vigtig dagsord

Danmark undgår unødige regler – virksomheder sparer 1,8 mia. kr.4.2.2019 15:50:36Pressemeddelelse

Virksomhederne vil samlet set spare 1,8 mia. kr. om året som følge af regeringens fokus på overimplementering af lovgivning fra EU. Det viser en opgørelse over det, man har fået ud af arbejdet i bl.a. Implementeringsrådet (IR) og regeringens Implementeringsudvalg (IU). Langt størstedelen af pengene stammer fra Fødevare- og landbrugspakken fra 2015, som bl.a. implementerede det såkaldte nitratdirektiv mindre byrdefyldt i forhold til tidligere, hvilket i sig selv har givet 1,5 mia. kr. i årlige byrdelettelser. Selv om Fødevare- og landbrugspakken ikke er behandlet i regeringens Implementeringsudvalg, der blev oprettet kort før pakkens vedtagelse, er den et væsentligt bidrag til regeringens arbejde med at reducere byrder i forbindelse med EU-lovgivning. Redskaber, der nu er en integreret del af IU-arbejdet, blev anvendt til at afsøge muligheder for at ændre implementeringen af nitratdirektivet. Dertil kommer ca. 200 mio. kr. fra udvalgets arbejde med bl.a. at undersøge og ændre eksisteren

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum