Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for juli 2018

Del

Beskæftigelsen slår på ny rekord og har rundet 2.75 millioner. I juli er der kommet 1.700 flere private job.

I juli 2018 var der 2.752.000 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 1.700 flere job i juni måned.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Dansk økonomi er inde i en rigtig god periode, hvor antallet af beskæftigede hver måned sætter ny rekord. Det gør den også for juli måned. Siden sommer 2015 er der i alt kommet 146.400 flere private job.

- Det er glædeligt at se, at der er gang i økonomien, og at så mange kommer i job. Men i gode tider er det også vigtigt at have for øje, om virksomheder kan få den arbejdskraft de har brug for. Ellers risikerer vi, at det går ud over væksten og velfærden. 

- Vi ser tiltagende tegn mangel på arbejdskraft i flere brancher, og regeringen vil derfor snarest komme med et udspil om international rekruttering, der skal gøre det lettere for danske virksomheder at få kvalificerede medarbejdere hertil fra udlandet.

- Samtidig forhandler vi om en ny pakke med initiativer, der skal sikre, at flere ledige bliver opkvalificeret, og vi undgår flaskehalse.

- Den brede og historiske aftale om forenkling af beskæftigelsessystemet kan også være med til at gøre en forskel for ledige, fordi jobcentrene får frihed til at give dem den bedst mulige hjælp til at komme i job.

Se beskæftigelsestallene her.

Kontakt Beskætigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum