Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til ledighedstallet for september 2018

Del

Ledigheden faldt med 600 i september. Ledigheden er nu på godt 106.000 personer.

Ledigheden er faldet i september 2018. Der var således 600 færre ledige end måneden før, og dermed er ledigheden uændret på 3,9 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 106.600 personer. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Ifølge Danmarks Statistik kan det fortsat forventes, at der er lettere øget usikkerhed i såvel ledighedsniveauet som i udviklingen fra måned til måned fra og med juli 2017, hvor datakilderne vedrørende dagpengemodtagerne blev ændret. I takt med, at der er opdaget indberetningsfejl er ledighedstallet blevet korrigeret bagudrettet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Ledigheden fortsætter med at falde i september måned. Samtidig fortsætter beskæftigelsen med at slå rekord, så det går rigtig godt. Der er alene siden sommeren 2015 kommet 152.500 job i den private sektor. Samtidig ser vi det største antal af jobskifte nogensinde, hvilket også bekræfter, at der er godt gang i arbejdsmarkedet.

- Når det går godt, er det særligt vigtigt at få alle med – derfor har vi lavet brede trepartsaftaler om blandt andet opkvalificering og flere praktikpladser med arbejdsmarkedets parter. Samtidig er vi øjeblikket ved at forhandle om nye regler, der sikrer, at alle ledige så også står til rådighed for job.

- Men det kræver et tilstrækkeligt antal hænder her og nu at give opsvinget flyvehøjde. Derfor ærgrer det mig, at særligt Socialdemokratiet ikke er interesserede i at hjælpe landets virksomheder med at få hurtigere adgang til den arbejdskraft fra udlandet, de har brug for.

- Nu fremsætter vi regeringens forslag som et lovforslag, der skal gøre det lettere for virksomheder at hente kvalificeret arbejdskraft i udlandet. Og så tager vi debatten i Folketinget i stedet, så alle får mulighed for at høre, hvorfor Socialdemokratiet ikke vil være med til at løse det her problem. Forhåbentlig kan vi hjælpe virksomhederne på den måde.

Se ledighedstallene her.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Redegørelse om chrom 6 sendt til Folketinget16.11.2018 13:47Pressemeddelelse

En redegørelse om sagen om chrom 6 er nu sendt til Beskæftigelsesudvalget i Folketinget. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har bestilt redegørelsen, fordi det har vist sig, at de danske myndigheder ikke har reageret tids nok på en EU-rapport, der konkluderer, at der kan være behov for at stramme grænseværdien for stoffet. NFA og Arbejdstilsynet arbejder nu på at revurdere den danske grænseværdi. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er dybt utilfredsstillende, at NFA og Arbejdstilsynet ikke handler hurtigere på så vigtig ny viden om grænseværdien for chrom 6. Vi har strenge krav til, hvordan man skal beskytte sig mod at indånde partikler, når man arbejder med stoffet. Det ændrer ikke på, at redegørelsen viser, at der gik alt for lang tid fra denne rapport kom til, at arbejdet med at undersøge de danske grænseværdier gik i gang, og at det er helt uacceptabelt, at jeg som minister alt for sent hører om denne viden. Derfor bestilte jeg også denne redegørelse, så

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum