Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til ledighedstallet for september 2018

Del

Ledigheden faldt med 600 i september. Ledigheden er nu på godt 106.000 personer.

Ledigheden er faldet i september 2018. Der var således 600 færre ledige end måneden før, og dermed er ledigheden uændret på 3,9 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 106.600 personer. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Ifølge Danmarks Statistik kan det fortsat forventes, at der er lettere øget usikkerhed i såvel ledighedsniveauet som i udviklingen fra måned til måned fra og med juli 2017, hvor datakilderne vedrørende dagpengemodtagerne blev ændret. I takt med, at der er opdaget indberetningsfejl er ledighedstallet blevet korrigeret bagudrettet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Ledigheden fortsætter med at falde i september måned. Samtidig fortsætter beskæftigelsen med at slå rekord, så det går rigtig godt. Der er alene siden sommeren 2015 kommet 152.500 job i den private sektor. Samtidig ser vi det største antal af jobskifte nogensinde, hvilket også bekræfter, at der er godt gang i arbejdsmarkedet.

- Når det går godt, er det særligt vigtigt at få alle med – derfor har vi lavet brede trepartsaftaler om blandt andet opkvalificering og flere praktikpladser med arbejdsmarkedets parter. Samtidig er vi øjeblikket ved at forhandle om nye regler, der sikrer, at alle ledige så også står til rådighed for job.

- Men det kræver et tilstrækkeligt antal hænder her og nu at give opsvinget flyvehøjde. Derfor ærgrer det mig, at særligt Socialdemokratiet ikke er interesserede i at hjælpe landets virksomheder med at få hurtigere adgang til den arbejdskraft fra udlandet, de har brug for.

- Nu fremsætter vi regeringens forslag som et lovforslag, der skal gøre det lettere for virksomheder at hente kvalificeret arbejdskraft i udlandet. Og så tager vi debatten i Folketinget i stedet, så alle får mulighed for at høre, hvorfor Socialdemokratiet ikke vil være med til at løse det her problem. Forhåbentlig kan vi hjælpe virksomhederne på den måde.

Se ledighedstallene her.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 201928.6.2019 09:26:27 CESTPressemeddelelse

Ledigheden faldt i maj 2019 med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 102.500 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er uændret på 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: "Det er rigtig glædeligt, at ledigheden fortsætter med at falde. Det skyldes ikke mindst, at vi er i en højkonjunktur, og her er det regeringens hovedopgave at sikre, at flere får glæde af opsvinget. Jeg vil arbejde hårdt for et velfungerende arbejdsmarked, som flest muligt kan blive en del af." "Det handler blandt andet om, at dem med mindst uddannelse får løftet deres kvalifikationer. Det vil vi gøre via en målrettet beskæftigelses- og opkvalificeringsindsats, herunder for de mange unge, som hverken er i job eller i uddannelse. Det er dem, som har det sværest, hvis konjunkturerne vender, og det er samtidig en god investering for virksomhederne, der mangler kvalificeret arbejdskraft." "Endelig vil vi også sikre, at flygtninge og indvan

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum