Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til ledighedstallet for januar 2019

Del

Ledigheden er faldet i januar 2019. Der var således 1.300 færre ledige end måneden før. Ledigheden er blevet nedjusteret lidt for de seneste måneder, så ledigheden i både december og januar nu ligger på 3,7 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 102.700 fuldtidspersoner i januar. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- De gode takter for sidste år fortsætter i 2019. Det er glædeligt, at ledigheden falder, og det er muligt for ledige at finde et job.

- Samtidig fortsætter den gode udvikling i det samlede antal på offentlig forsørgelse. Siden sommeren 2015 er der kommet 70.100 færre på offentlige ydelser. Den gode udvikling kommer ikke bare nogle dele af landet til gode, men hele landet. Antallet af personer på offentlig forsørgelse er faldet i samtlige 98 kommuner det seneste år.

- Udviklingen har desværre også den bagside, at virksomhederne får sværere ved at finde kvalificeret arbejdskraft, hvilket vi kan se i flere brancher. Derfor vil vi blandt andet gerne gøre det lettere at rekruttere udlændinge, så mangel på arbejdskraft ikke dræber opsvinget.

- Det er samtidig afgørende at give de ledige, som fortsat er uden for arbejdsmarkedet, en hjælpende hånd. I efteråret blev vi enige om at reformere beskæftigelsesindsatsen radikalt, så jobcentrene får mere frihed til at give ledige den hjælp, der virker for den enkelte. Vi har også sat en særlig indsats i værk til kontanthjælpsmodtagere, som er længst væk fra arbejdsmarkedet og afsat 100 mio. kr. til opkvalificering af ledige generelt.  

Se ledighedstallene her.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum