Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til ledighedstallet for august 2018

Del

Ledigheden faldt med 600 i august. Dermed var der 107.000 ledige fuldtidspersoner.

Ledigheden er faldet i august 2018. Der var således 600 færre ledige end måneden før. Ledigheden er uændret på 3,9 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 107.000 fuldtidspersonerpersoner. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Ifølge Danmarks Statistik kan det fortsat forventes, at der er lettere øget usikkerhed i såvel ledighedsniveauet som i udviklingen fra måned til måned fra og med juli 2017, hvor datakilderne vedrørende dagpengemodtagerne blev ændret.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- I august måned ser vi et fald i  ledigheden. Det bekræfter endnu engang, at arbejdsmarkedet befinder sig et godt sted, og at det er muligt for ledige at finde et job.

- Siden sommeren 2015 er der kommet i alt 62.000 færre på offentlige ydelser. Det er glædeligt, at flere nu kan forsørge sig selv. Det er godt både for den enkelte og for samfundet.

- Nu hvor tiderne er gode, er det vigtigt at udvise rettidig omhu. Inden for mange brancher melder virksomheder nemlig om mangel på arbejdskraft. Det kan gå ud over både vækst og velfærd, hvis virksomheder må takke nej til ordrer, fordi de mangler hænder.

- Regeringen forhandler derfor lige nu om en række initiativer, der skal forhindre flaskehalse på det danske arbejdsmarked.

- Samtidig vil vi snarest lancere et udspil om international rekruttering, der skal også skal være med til at afhjælpe flaskehalsproblematikken. Det vil gøre det lettere for virksomheder at ansætte kvalificeret international arbejdskraft.

Se tallene her.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum