Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og Danske Handicaporganisationer besøger IKEA

Del

Beskæftigelsesministeren besøger sammen med Danske Handicaporganisationer IKEA i Høje Taastrup som optakt til handicapudspil.

Flere mennesker med et handicap skal i arbejde. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen besøger torsdag IKEA i Høje Taastrup sammen med Danske Handicaporganisationer for at høre om, hvordan det kan lade sig gøre.

IKEA har i samarbejde med Høje Taastrup Kommune og Danske Handicaporganisationer haft succes med at beskæftige mennesker et med handicap og vil under besøget fortælle om deres erfaringer og gode resultater. 

Besøget finder sted som et led i regeringens arbejde med at indsamle input fra borgere, virksomheder og organisationerne til, hvordan flere mennesker med handicap kan komme i job. Arbejdet skal senere på året munde ud i et udspil til en beskæftigelsesstrategi for mennesker med handicap.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Mennesker med handicap har værdifulde ressourcer, som de både kan og vil bidrage med på arbejdsmarkedet, og virksomheder i hele landet har netop nu hårdt brug for arbejdskraft. Vi har altså en unik mulighed for at få flere med et handicap ind på arbejdsmarkedet. Det handler blandt andet om, at virksomheder bliver bedre til at se muligheder i stedet for begrænsninger, og at jobcentrene i højere grad tror på, at job er en reel mulighed for mange flere. Jeg hæfter mig ved, at der i IKEA og Høje Taastrup Kommune er en stor vilje til at få flere mennesker med et handicap i job. Den slags succeser kan vi alle lære af. 

Formand for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen, siger:

- Mennesker med handicap vil også med i jobfesten. I dag er det sværere at komme i job, når man har et handicap. Det må vi ændre, så opsvinget ikke suser udenom mennesker med handicap. Derfor har jeg også set frem til besøget ved IKEA. Mennesker med handicap vil bidrage med det, de kan. Det kræver en særlig indsats. Jeg tror blandt andet, at vi skal blive bedre til at investere i det enkelte menneskes kompetencer og udbrede viden om handicap på arbejdsmarkedet.

Arbejdet i Høje Taastrup Kommune indgår også i Beskæftigelsesministeriets kampagne Viljen til job, der sætter fokus på at flere mennesker med handicap i job. Kampagnen opfordrer borgere med et handicap, virksomheder og jobcentre til at arbejde tættere sammen og udnytte eksisterende og ny viden til at ændre holdninger på området og gøre brug af de mange hjælpemidler, som jobcentret kan bevillige, og som alt for få kender til.

Besøget finder sted torsdag den 12. april kl. 7.00 – 9.00 hos IKEA, Mårkærvej 15, 2630 Høje Taastrup. Journalister er velkomne under besøget og bedes kontakte Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830 

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum