Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og Danske Handicaporganisationer besøger IKEA

Del

Beskæftigelsesministeren besøger sammen med Danske Handicaporganisationer IKEA i Høje Taastrup som optakt til handicapudspil.

Flere mennesker med et handicap skal i arbejde. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen besøger torsdag IKEA i Høje Taastrup sammen med Danske Handicaporganisationer for at høre om, hvordan det kan lade sig gøre.

IKEA har i samarbejde med Høje Taastrup Kommune og Danske Handicaporganisationer haft succes med at beskæftige mennesker et med handicap og vil under besøget fortælle om deres erfaringer og gode resultater. 

Besøget finder sted som et led i regeringens arbejde med at indsamle input fra borgere, virksomheder og organisationerne til, hvordan flere mennesker med handicap kan komme i job. Arbejdet skal senere på året munde ud i et udspil til en beskæftigelsesstrategi for mennesker med handicap.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Mennesker med handicap har værdifulde ressourcer, som de både kan og vil bidrage med på arbejdsmarkedet, og virksomheder i hele landet har netop nu hårdt brug for arbejdskraft. Vi har altså en unik mulighed for at få flere med et handicap ind på arbejdsmarkedet. Det handler blandt andet om, at virksomheder bliver bedre til at se muligheder i stedet for begrænsninger, og at jobcentrene i højere grad tror på, at job er en reel mulighed for mange flere. Jeg hæfter mig ved, at der i IKEA og Høje Taastrup Kommune er en stor vilje til at få flere mennesker med et handicap i job. Den slags succeser kan vi alle lære af. 

Formand for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen, siger:

- Mennesker med handicap vil også med i jobfesten. I dag er det sværere at komme i job, når man har et handicap. Det må vi ændre, så opsvinget ikke suser udenom mennesker med handicap. Derfor har jeg også set frem til besøget ved IKEA. Mennesker med handicap vil bidrage med det, de kan. Det kræver en særlig indsats. Jeg tror blandt andet, at vi skal blive bedre til at investere i det enkelte menneskes kompetencer og udbrede viden om handicap på arbejdsmarkedet.

Arbejdet i Høje Taastrup Kommune indgår også i Beskæftigelsesministeriets kampagne Viljen til job, der sætter fokus på at flere mennesker med handicap i job. Kampagnen opfordrer borgere med et handicap, virksomheder og jobcentre til at arbejde tættere sammen og udnytte eksisterende og ny viden til at ændre holdninger på området og gøre brug af de mange hjælpemidler, som jobcentret kan bevillige, og som alt for få kender til.

Besøget finder sted torsdag den 12. april kl. 7.00 – 9.00 hos IKEA, Mårkærvej 15, 2630 Høje Taastrup. Journalister er velkomne under besøget og bedes kontakte Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830 

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Stina Vrang Elias udpeget som formand for NFA8.2.2019 10:19:39Pressemeddelelse

Administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias er udpeget som ny bestyrelsesformand på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af NFA i henhold til ’Vedtægt for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø’. Stina Vrang Elias er udpeget for en 4-årig periode, som løber frem til og med 2022. Hun tager over efter professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, der har været formand for NFA’s bestyrelse siden 2001. Beskæftigelsesminister Troels Lund siger: - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får med Stina Vrang Elias en formand med stor viden og erfaring fra forsknings- og uddannelsesområdet og derudover et stort kendskab til det danske Arbejdsmarked. Jeg er helt sikker på, at Stina Vrang Elias er den rette til at omsætte forskningsresultater til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundt omkring i virksomhederne. Det er en vigtig dagsord

Danmark undgår unødige regler – virksomheder sparer 1,8 mia. kr.4.2.2019 15:50:36Pressemeddelelse

Virksomhederne vil samlet set spare 1,8 mia. kr. om året som følge af regeringens fokus på overimplementering af lovgivning fra EU. Det viser en opgørelse over det, man har fået ud af arbejdet i bl.a. Implementeringsrådet (IR) og regeringens Implementeringsudvalg (IU). Langt størstedelen af pengene stammer fra Fødevare- og landbrugspakken fra 2015, som bl.a. implementerede det såkaldte nitratdirektiv mindre byrdefyldt i forhold til tidligere, hvilket i sig selv har givet 1,5 mia. kr. i årlige byrdelettelser. Selv om Fødevare- og landbrugspakken ikke er behandlet i regeringens Implementeringsudvalg, der blev oprettet kort før pakkens vedtagelse, er den et væsentligt bidrag til regeringens arbejde med at reducere byrder i forbindelse med EU-lovgivning. Redskaber, der nu er en integreret del af IU-arbejdet, blev anvendt til at afsøge muligheder for at ændre implementeringen af nitratdirektivet. Dertil kommer ca. 200 mio. kr. fra udvalgets arbejde med bl.a. at undersøge og ændre eksisteren

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum