Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for oktober 2019

Del

I oktober 2019 var der 2.795.800 personer i job. Det er en stigning på 2.900 i forhold til september. Den samlede lønmodtagerbeskæftigelse har stort set været stigende siden foråret 2013.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: 

- I oktober steg lønmodtagerbeskæftigelsen med 2.900 personer. På resten af det europæiske arbejdsmarked er der rekordhøj beskæftigelse og historisk lav arbejdsløshed. Det viser den fælles beskæftigelsesrapport fra EU, og det skal vi være glade for.

- Men vi forventer, at tempoet på arbejdsmarkedet bliver mere afdæmpet de kommende år, og at fremgangen i beskæftigelsen gradvist vil aftage.

- Derfor er det også afgørende, at vi investerer i efteruddannelse og opkvalificering, så vi har de kompetencer på arbejdsmarkedet, der skal til i fremtiden, og at vi har gode vilkår for vækst i virksomhederne.

- Samtidig skal vi sørge for, at det er sikkert og sundt at gå på arbejde. Derfor ser jeg frem til, at vi i dag får vedtaget en ny lov, som skal forbedre kontrollen med arbejdsmiljøet på virksomhederne.

Se tallene hos Danmarks Statistik her. 


Kontakt: Beskæftigelsesministeriets presseenhed: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for november 201920.1.2020 11:28:11 CETPressemeddelelse

I november 2019 var der 2.795.700 personer i job, hvilket er et lille fald på 200 forhold til oktober. Tallet dækker over, at antallet af beskæftigede i det private erhvervsliv er steget med 800 personer, mens faldet i den offentlige sektor er på 1000 personer. Den samlede lønmodtagerbeskæftigelse har været stigende siden foråret 2013. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - I november var der 200 færre lønmodtagere i beskæftigelse. Det ændrer ikke på, at dansk økonomi fortsat står stærkt, og at historisk mange er i arbejde. Vi har en unik chance for at give ledige en fod indenfor på arbejdsmarkedet. - Regeringens fokus er derfor, at vi har en arbejdsstyrke, som besidder de kompetencer, virksomhederne efterspørger. Vi skal investere i mennesker med opkvalificering, så virksomhederne har gode forudsætninger for at skabe vækst. - Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at vi minimerer risikoen for skader og sygdom ved at tage på arbejde. Jeg glæder mig over, at kontrollen med ar

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum