Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for maj 2019

Del

Danmarks Statistik har offentliggjort tal for lønmodtagerbeskæftigelsen for maj 2019. Antallet af personer med lønmodtagerjob var i maj 2.784.500.

I maj 2019 var der 2.784.500 personer job, hvilket stort set er uændret i forhold til april. Den samlede lønmodtagerbeskæftigelse har været stigende siden foråret 2013.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

  • Det er positivt, at vi fortsat ser en høj beskæftigelse. Nu handler det om, at vi gør de gode tider bedre – for alle.
     
  • Vi skal sørge for, at mange af dem, der endnu ikke har haft glæde af opsvinget, kommer ind på arbejdsmarkedet. Hvis det skal lykkes, skal vi sikre respekt, værdighed og grundighed i behandlingen af vores arbejdsløse og syge borgere. 

  • Med en fortsat høj beskæftigelse kan vi også forvente et øget pres på arbejdsmarkedet i forhold til at skaffe hænder nok med de rette kompetencer. Denne regering vil derfor sætte fokus på at opkvalificere de ledige, som vi har en unik chance for at få med om bord i de her år.

Se tallene hos Danmarks Statistik her

For yderligere info kontakt Beskæftigelsesministeriets presseenhed: 5123 2830.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for september 201921.11.2019 10:13:48 CETPressemeddelelse

I september 2019 var der 2.791.400 personer i job, hvilket er en stigning på 900 forhold til august. Den samlede lønmodtagerbeskæftigelse har været stigende siden foråret 2013. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Det danske arbejdsmarked vokser og vokser. I september kom 900 flere i job. - Dansk økonomi står altså stadig stærkt, og usikkerheden på de internationale markeder har fortsat ikke haft markant aftryk på det danske arbejdsmarked, om end stigningen er lidt mere afdæmpet, end vi tidligere har set. - Derfor er det også nu, at vi skal have alle med. Det gælder de ledige, som vi nu giver nye kompetencer og opkvalificerer, og det gælder også de seniorer, der kan og vil arbejde efter pensionsalderen. Netop i dag har regeringen modtaget Seniortænketankens anbefalinger til, hvordan vi får flere til at tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet, og dem ser jeg frem til at nærlæse i den kommende tid. - Det skal alt sammen være med til at sikre tilstrækkelig med kvalificeret arb

Anbefalinger fra Seniortænketanken skal hjælpe med at udnytte potentiale af flere seniorer i job21.11.2019 09:02:48 CETPressemeddelelse

Der er mia. af kroner at hente ved, at danske seniorer arbejder i lige så høj grad som eksempelvis de svenske. Derfor har regeringen fokus på, at flere seniorer får lyst til og mulighed for at blive længere på arbejdsmarkedet, hvis man kan. I maj 2018 blev der nedsat en Seniortænketank som led i udmøntningen af Aftale om flere år på arbejdsmarkedet, som den daværende regering og Dansk Folkeparti indgik. Seniortænketanken har bestået af formand Harald Børsting og 16 medlemmer – otte sagkyndige og otte repræsentanter for arbejdsmarkedets parter. Nu er Seniortænketanken klar med 20 anbefalinger, som skal give bedre muligheder og vilkår for et langt arbejdsliv. Seniortænketanken har undersøgt, hvordan seniorer i højere grad end i dag kan fastholdes på arbejdsmarkedet, og hvordan beskæftigelsesindsatsen til ledige seniorer kan styrkes. Anbefalingerne udspringer af analyser og forskning på området samt besøg på virksomheder, der arbejder med at holde på deres seniorer. Beskæftigelsesminister

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum