Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for januar 2022

Del

I januar 2022 var der 2.919.000 personer i job. Det er 4.000 personer flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Ser man på den private sektor, er der kommet 4.000 flere lønmodtagere siden november måned, mens der er sket et mindre fald i antallet af offentligt ansatte.

Sammenlignet med februar 2020, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 117.000 personer højere, svarende til 4,2 procent.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- På trods af nedlukningen i januar har beskæftigelsen udviklet sig i den rigtige retning, og arbejdsmarkedet står bedre end inden coronakrisen. Det er igen et klart tegn på, at regeringen, Folketinget og arbejdsmarkedets parter har handlet klogt i løbet af de seneste år, selvom det har været usikre tider for alle.

- Den aktuelle situation i Ukraine påvirker selvfølgelig den økonomiske situation. Der er stigende inflation og den økonomiske situation er mere usikker. Men vi har et stærkt grundlag at stå på, og vi følger udviklingen tæt.

- Selvom økonomien og lønmodtagerbeskæftigelsen er i top herhjemme, så er regeringen og arbejdsmarkedet parter enige om, at Danmark har et særligt ansvar for at hjælpe de personer, der er fordrevet fra Ukraine, hurtigt ind på det danske arbejdsmarked, så de kan få en så normal hverdag som muligt. Det synes jeg er en helt rigtig beslutning.

Links

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for marts 202220.5.2022 08:06:49 CEST | Pressemeddelelse

I marts 2022 var der 2.947.000 personer i job. Det er 16.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,6 procent. Ser man på den private sektor, er der kommet 15.000 flere lønmodtagere siden februar måned. I samme periode er der kommet 2.000 flere offentligt ansatte. Sammenlignet med februar 2020, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 144.500 højere, svarende til 5 procent. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Endnu engang får jeg lov at glæde mig, da endnu flere er blevet en del af det arbejdende fællesskab. Dansk økonomi står fortsat stærkt trods vanskelige tider. Det er ikke kommet af sig selv, men skyldes blandt andet, at regeringen har ført en ansvarlig og retfærdig økonomisk politik. - Situationen i Ukraine sætter sine spor – både i Danmark og resten af verden. Forbrugerpriserne er steget kraftigt, og det mærker alle danskere i deres daglige indkøb og månedlige regninger. Det er regeringen meget opmærksom på og d

Anbefalingerne fra Kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning er nu klar4.5.2022 09:32:14 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har et pensionssystem i særklasse. Men for at ruste systemet til fremtiden er der behov for nogle ændringer: en lempeligere regulering af folkepensionsalderen, der sikrer mere lige pensionsvilkår på tværs af generationer, en styrkelse af incitamenterne til pensionsopsparing samt at pensionsydelserne kommer til at afspejle, at pensionister er blevet økonomisk bedre stillet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum