Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for marts 2022

Del

I marts 2022 var der 72.000 ledige. Det er 1.300 færre end måneden før, svarende til et fald i ledigheden på 1,8 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu nede på 2,5 procent.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Dagens ledighedstal understregner endnu engang, at dansk økonomi er i storform. Ledigheden er faldet med yderligere knap 1.300 personer og samtidig fortsætter beskæftigelsen i vejret. Det er ikke kommet af sig selv, men skyldes blandt andet, at regeringen har ført en ansvarlig og retfærdig økonomisk politik.

- Det glæder mig selvsagt, at ledigheden nu er helt i bund. På vegne af os alle, men især de mange kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere, som nu har fået en fod indenfor på arbejdsmarkedet. Dem skal vi gøre alt, hvad vi kan for at holde fast i.

- Selvom dansk økonomi er i storform, så sætter krigen i Ukraine selvfølgelig også sit tydelige præg herhjemme. Forbrugerpriserne tordner lige nu i vejret, og det mærkes af alle. Det er regeringen meget opmærksom på og har derfor allerede taget målrettede initiativer til at hjælpe de grupper af borgere, som rammes særligt hårdt.

- Med mere end 5,2 millioner mennesker på flugt står vi over for en historisk svær opgave, og det bliver alt andet end nemt. I øjeblikket er situationen den, at vores virksomheder mangler hænder. Det er det, som vi kan forholde os til lige nu og her. De første ukrainere er nu startet i job, og heldigvis vil rigtig mange gerne bidrage, mens de er her. Det skal vi bruge konstruktivt til at hjælpe både dem og virksomhederne.

Links

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Anbefalingerne fra Kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning er nu klar4.5.2022 09:32:14 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har et pensionssystem i særklasse. Men for at ruste systemet til fremtiden er der behov for nogle ændringer: en lempeligere regulering af folkepensionsalderen, der sikrer mere lige pensionsvilkår på tværs af generationer, en styrkelse af incitamenterne til pensionsopsparing samt at pensionsydelserne kommer til at afspejle, at pensionister er blevet økonomisk bedre stillet.

Kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning inviterer til pressemøde2.5.2022 11:59:56 CEST | Pressemeddelelse

Ved et pressemøde den 4. maj 2022 kl. 9.30 i Skuespilhuset vil Kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning præsentere sin rapport og anbefalinger. Tilmelding til pressemødet er nødvendig og skal ske til pressevagten i Beskæftigelsesministeriet: fkn@bm.dk. Der skal fremvises gyldigt pressekort, og pressekortet skal bæres synligt. Praktisk Dato: 4. maj 2022. Tid: 9.30 (der er adgang til lokalet fra kl. 9.00). Sted: Skuespilhusets foyer, Sankt Annæ Plads 36, 1250 København K. Deltagere Medlemmer af Kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning deltager: Jørn Neergaard (formand), tidl. beskæftigelsesminister og tidl. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension og formand i Forsikring & Pension Dorrit Vanglo, direktør for LD Fonde Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, professor i økonomi ved Københavns Universitet Lars Andersen, direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Teknisk gennemgang Pressen er desuden inviteret til teknisk gennemgang af Kommi

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 202222.4.2022 08:07:27 CEST | Pressemeddelelse

I februar 2022 var der 2.929.000 personer i job. Det er 9.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,3 procent. Ser man på den private sektor, er der kommet 10.000 flere lønmodtagere siden januar måned. I samme periode er der kommet 1.000 færre offentligt ansatte. Sammenlignet med februar 2020, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 128.000 højere, svarende til 4,6 procent. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Endnu engang får vi lov at glæde os. Vi ser igen, at lønmodtagerbeskæftigelsen er i top, og at dansk økonomi står på et solidt grundlag. Det er jeg selvfølgelig rigtig glad for. - Forbrugerpriserne er det højeste i over 35 år, og alle danskere mærker, hvordan dagligdagen er blevet dyrere. Det er regeringen meget opmærksomme på, og vi følger udviklingen nøje. Situationen i Ukraine er fortsat bekymrende, og omkring fem millioner ukrainere er allerede flygtet fra deres hjemland – blandt andet til Danmark. Dette vi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum