Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for april 2022

Del

I april 2022 var der 70.000 ledige. Det er 900 færre end måneden før svarende til et fald i ledigheden på 1,2 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu nede på 2,4 procent.

Dermed ligger ledigheden nu på niveau med ledigheden i juni 2008 og altså inden finanskrisen. Man skal gå næsten 50 år tilbage i tiden for at finde en lavere ledighed end det nuværende niveau.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Ledigheden er nu på det laveste niveau i knap 14 år. Det er en virkelig glædelig nyhed. For os alle sammen, men især de mange kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere, som er kommet med i det arbejdende fællesskab. Det er ikke kommet af sig selv, men skyldes i høj grad, at regeringen har ført en ansvarlig og retfærdig økonomisk politik. Det høster vi nu frugterne af, og det gør mig selvsagt ufatteligt stolt og glad.

- Selvom der er rigtig godt gang i hjulene herhjemme, sætter krigen i Ukraine selvfølgelig også sine tydelige spor herhjemme. Forbrugerpriserne er steget markant, og det gør lige nu ondt hos visse grupper af borgere. Det tager vi meget seriøst i regeringen, og har derfor allerede sammen med et flertal af Folketingets partier iværksat flere initiativer til hjælp for de borgere, som rammes særligt hårdt.

- Regeringen er stærkt optaget af at sikre de fordrevne ukrainere en tryg og god tilværelse i Danmark. Samtidig skal vi gøre alt, hvad vi kan for at danskerne ikke oplever forringelser i børnehaver og på skoler. Derfor er jeg glad for, at det lykkedes at lande en aftale, som gør det mere attraktivt for pensionister og efterlønnere at trække i arbejdstøjet for at give et nap med i disse ekstraordinære tider.

Links

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 202230.6.2022 08:12:13 CEST | Pressemeddelelse

I maj 2022 var der 71.300 ledige. Det er en stigning på 800 personer i forhold til måneden før. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu på 2,5 procent. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - For første gang længe ser vi nu en lille stigning i ledigheden. Det ændrer dog ikke ved, at ledigheden fortsat er helt i bund og beskæftigelsen er rekordhøj. Det er der al mulig grund til at glæde sig over. Ikke mindst på vegne af de mange kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere, som er kommet med i det arbejdende fællesskab. - Selvom dansk økonomi står virkelig stærkt, er det ikke til at komme udenom, at krigen i Ukraine også sætter sine tydelige spor herhjemme, hvor forbrugerpriserne er braget i vejret. Det kan selvsagt mærkes, og det er noget vi tager meget seriøst i regeringen. Derfor har vi allerede iværksat flere initiativer til hjælp for borgere, hvor det gør særligt ondt. - Senest har regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget i

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for april 202222.6.2022 08:12:58 CEST | Pressemeddelelse

I april 2022 var der 2.948.000 personer i job. Det er 4.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Dermed stiger beskæftigelsen i Danmark den 15. måned i træk og siden januar 2021 er antallet af lønmodtagere steget med i alt 184.000 personer. Ser man på den private sektor, er der kommet 5.000 flere lønmodtagere siden marts måned. I samme periode er der kommet 1.000 færre offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Jeg får endnu engang lov til at glæde mig. Beskæftigelsen stiger den 15. måned i træk. Det er i den grad en glædelig nyhed, der gang på gang bekræfter mig i, at regeringen har ført en ansvarlig økonomisk politik, som vi nu høster frugterne af. Vi og en række partier indgik i sidste uge en ny aftale om kontanthjælpssystemet, som på sigt vil sikre, at flere kommer i arbejde. - På trods af, at beskæftigelsen stiger og ledigheden falder herhjemme, så raser der fortsat krig på grund af Putins brutale angreb på Ukraine. Det har også

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum