Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til Davos med fokus på opkvalificering og ulighed

Del

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard tager tirsdag til World Economic Forum i Davos for at deltage i debatter om blandt andet opkvalificering af lønmodtagere og vil i den forbindelse sætte den globale ulighed på dagsordenen.

Ud over paneldebatter skal ministeren mødes med dels sin franske ministerkollega, dels med generalsekretærerne for FN’s internationale arbejdsorganisation, ILO, og for de europæiske fagforeninger, ETUC. De skal blandt andet diskutere den danske model. 

En rapport fra World Economic Forum har netop vist, at Danmark og de nordiske lande ligger i toppen, når det gælder social mobilitet målt på bl.a. adgangen til sundhed, uddannelse og teknologi.

Endelig skal han deltage på et fælles møde med en lang række ministre og politikere fra forskellige lande.

Peter Hummelgaard siger:

”Ulighed og manglende opkvalificering er et globalt problem, som vi bliver nødt til at forholde os til. Fremtidens arbejdsmarked kræver nye kvalifikationer, og styrket efteruddannelse kan bidrage til at bekæmpe uligheden i verden. Det vil jeg gøre mit til at få sat på dagsordenen over for de politikere og erhvervsledere, som jeg vil møde i Davos. Det er på tide, at Davos sætter opkvalificering på dagsordenen, så vi husker, at globaliseringen handler om at skabe bedre muligheder - også for arbejderne -  i alle verdens lande, og ikke kun for virksomhederne. Vi skal sørge for, at globaliseringen ikke løber løbsk, men at vi tæmmer den, så den tjener os og ikke omvendt.”

World Economic Forum har som mål, at en milliard mennesker skal opkvalificeres inden 2025. Desuden er klimaet højt på dagsordenen i Davos, ligesom deltagerne også vil beskæftige sig med fordelingen af verdens ressourcer under temaet ”Fairer economies”. I alt 3000 ventes at deltage.

Kontakt: Beskæftigelsesministeriets presseenhed: 51 23 28 30. 

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Ledige skal have en værdig behandling3.2.2020 09:10:16 CETPressemeddelelse

Landets kommuner skal ikke bare have en målsætning om at få flere i job – de skal også sikre, at jobcentrene giver borgerne en værdig behandling undervejs. Det mener beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, der har udarbejdet sine beskæftigelsespolitiske mål til kommunerne for 2021. De skal blandt andet måles på, om de formår at få flere flygtninge, familiesammenførte og handicappede i job, flere til at opkvalificere sig og altså et helt nyt krav om, at borgerne får en værdig behandling i jobcentrene. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: ”Mange af landets jobkonsulenter gør en kæmpe indsats i hverdagen. Men vi har desværre set eksempler på ledige, som har følt sig mistænkeliggjort af beskæftigelsessystemet fremfor at få ordentlig hjælp til at komme i job. Så sent som før jul så vi et eksempel på en ledig, som var syg og blev spurgt om, hvorvidt han kunne tørre sig selv efter at have været på toilettet. Det er der ikke meget værdighed over, og det er meget svært at se, hvord

Nye regler skal forhindre misbrug af virksomhedspraktik31.1.2020 10:44:29 CETPressemeddelelse

Nye regler for virksomhedspraktik for ledige er trådt i kraft. Ordningen, hvor ledige kan få erfaring og udvikle deres kompetencer, mens de modtager eksempelvis dagpenge eller kontanthjælp, er blevet problematiseret fra flere sider for at fungere som gratis arbejdskraft i nogle virksomheder. Med den nye lov er der derfor kommet en række ændringer, der skal forbedre brugen af den. Nu skal det som hovedregel være en tillidsrepræsentant på virksomhederne, der skal medvirke til at etablere et virksomhedspraktikforløb og underskrive ansøgningen. Jobcentrene får også nemmere ved at følge op på, om der er et rimeligt forhold mellem ordinært ansatte og praktikanter, fordi antallet af ansatte automatisk opgøres på baggrund af oplysninger fra e-Indkomstregistret. Endelig stiller loven nu mere direkte krav til indholdet af og sigtet med praktikkerne - blandt andet om at fokus skal være på, at den ledige opnår ordinære løntimer - og Beskæftigelsesministeriet vil hvert år gøre status på ordningen.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for december 201930.1.2020 16:17:18 CETPressemeddelelse

Ledigheden er uændret i december 2019. Dermed er ledigheden på 104.300 fuldtidspersoner svarende til 3,7 procent af arbejdsstyrken. Ledighedsprocenten har stort set været uændret i hele 2019. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Ledigheden var uændret i december og er fortsat på et lavt niveau. Samtidig så vi i den seneste rekrutteringsanalyse fra december, at det er blevet lidt lettere for virksomhederne at rekruttere arbejdskraft. - Fra årsskiftet har vi med Lov om Aktiv Beskæftigelse gjort hele beskæftigelsessystemet meget mere enkelt og fleksibelt. Det skal også gøre hele indsatsen mere målrettet den enkelte borger og arbejdet med at få folk ud i beskæftigelse mere effektivt, så flere får fornøjelsen af at blive en del af et fællesskab på en arbejdsplads. - En væsentlig knast i forhold til at få ledigheden ned er at få flere ikke-vestlige indvandrere ind på arbejdsmarkedet. En problemstilling som det ikke er lyk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum