Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til Davos med fokus på opkvalificering og ulighed

Del

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard tager tirsdag til World Economic Forum i Davos for at deltage i debatter om blandt andet opkvalificering af lønmodtagere og vil i den forbindelse sætte den globale ulighed på dagsordenen.

Ud over paneldebatter skal ministeren mødes med dels sin franske ministerkollega, dels med generalsekretærerne for FN’s internationale arbejdsorganisation, ILO, og for de europæiske fagforeninger, ETUC. De skal blandt andet diskutere den danske model. 

En rapport fra World Economic Forum har netop vist, at Danmark og de nordiske lande ligger i toppen, når det gælder social mobilitet målt på bl.a. adgangen til sundhed, uddannelse og teknologi.

Endelig skal han deltage på et fælles møde med en lang række ministre og politikere fra forskellige lande.

Peter Hummelgaard siger:

”Ulighed og manglende opkvalificering er et globalt problem, som vi bliver nødt til at forholde os til. Fremtidens arbejdsmarked kræver nye kvalifikationer, og styrket efteruddannelse kan bidrage til at bekæmpe uligheden i verden. Det vil jeg gøre mit til at få sat på dagsordenen over for de politikere og erhvervsledere, som jeg vil møde i Davos. Det er på tide, at Davos sætter opkvalificering på dagsordenen, så vi husker, at globaliseringen handler om at skabe bedre muligheder - også for arbejderne -  i alle verdens lande, og ikke kun for virksomhederne. Vi skal sørge for, at globaliseringen ikke løber løbsk, men at vi tæmmer den, så den tjener os og ikke omvendt.”

World Economic Forum har som mål, at en milliard mennesker skal opkvalificeres inden 2025. Desuden er klimaet højt på dagsordenen i Davos, ligesom deltagerne også vil beskæftige sig med fordelingen af verdens ressourcer under temaet ”Fairer economies”. I alt 3000 ventes at deltage.

Kontakt: Beskæftigelsesministeriets presseenhed: 51 23 28 30. 

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Regeringen forlænger mulighed for digitale og telefoniske samtaler i jobcentrene og a-kasser16.9.2020 06:33:44 CESTPressemeddelelse

Under corona-krisen har jobcentrene kunnet afholde digitale eller telefoniske samtaler med ledige for at mindske smittetrykket. Den mulighed forlænger regeringen nu indtil 31. december, så jobcentrene og a-kasserne kan fortsætte med den praksis, hvis der er behov. Muligheden for at afholde virtuelle møder i de kommunale rehabiliteringsteams, der bl.a. behandler sager om jobafklaringsforløb og ressourceforløb, bliver også forlænget. Regeringen vil desuden forlænge muligheden for at tilføje nye online-kurser til de positivlister, som ledige kan vælge kurser fra, når de skal opkvalificere sig. Normalt offentliggøres listerne kun 1. april og 1. oktober, men frem til nytår kan der altså løbende komme nye kurser til, som kan tages online. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Corona-virusset er desværre fortsat iblandt os, og vi skal hele tiden sikre, at vi gør, hvad vi kan for at holde den nede, både nationalt og lokalt. Her er de digitale samtaler en god mulighed for at undgå f

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum