Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for november 2021

Del

I november 2021 var der 2.915.000 personer i job. Det er 17.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,6 procent. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.600 flere lønmodtagere siden oktober måned. I samme periode er der kommet 14.700 flere offentligt ansatte.

Sammenlignet med februar 2020, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 114.000 højere, svarende til 4,1 procent. Dermed sætter november endnu engang rekord for højeste antal beskæftigede i Danmark nogensinde registreret.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er særdeles positivt, at vi igen ser en stigning i antallet af beskæftigede. Jo flere, der kan komme med i det arbejdende fællesskab, jo bedre. Udviklingen er ikke sket af sig selv, men blandt andet fordi regeringen og et bredt flertal har gennemført omfattende hjælpepakker og ført en ekspansiv økonomisk politik.

- I øjeblikket hører vi flere fortælle om mangel på arbejdskraft. De bekymringer tager regeringen seriøst, og blandt andet derfor sidder vi også netop nu og forhandler om at gøre vores økonomi og samfund endnu stærkere. Et klart budskab fra mig er, at arbejdsgiverne kigger særligt på de ledige seniorer, som af uransagelige årsager bliver fravalgt alene på grund af alder. Tag dem nu til samtale, for de kan i den grad bidrage.

- Vi står lige nu med en unik mulighed for at få endnu flere danskere ind på arbejdsmarkedet. Alle skal med. Alle skal tænde lyset om morgenen. Særligt håber jeg at arbejdsgiverne kigger mod seniorer, handicappede og ikke-vestlige indvandrere, som har stået bagerst i køen til jobfesten. Det vil både være en gevinst for den enkelte, virksomhederne og samfundet som helhed.

Find tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for marts 202220.5.2022 08:06:49 CEST | Pressemeddelelse

I marts 2022 var der 2.947.000 personer i job. Det er 16.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,6 procent. Ser man på den private sektor, er der kommet 15.000 flere lønmodtagere siden februar måned. I samme periode er der kommet 2.000 flere offentligt ansatte. Sammenlignet med februar 2020, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 144.500 højere, svarende til 5 procent. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Endnu engang får jeg lov at glæde mig, da endnu flere er blevet en del af det arbejdende fællesskab. Dansk økonomi står fortsat stærkt trods vanskelige tider. Det er ikke kommet af sig selv, men skyldes blandt andet, at regeringen har ført en ansvarlig og retfærdig økonomisk politik. - Situationen i Ukraine sætter sine spor – både i Danmark og resten af verden. Forbrugerpriserne er steget kraftigt, og det mærker alle danskere i deres daglige indkøb og månedlige regninger. Det er regeringen meget opmærksom på og d

Anbefalingerne fra Kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning er nu klar4.5.2022 09:32:14 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har et pensionssystem i særklasse. Men for at ruste systemet til fremtiden er der behov for nogle ændringer: en lempeligere regulering af folkepensionsalderen, der sikrer mere lige pensionsvilkår på tværs af generationer, en styrkelse af incitamenterne til pensionsopsparing samt at pensionsydelserne kommer til at afspejle, at pensionister er blevet økonomisk bedre stillet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum